Αρχική Top Stories Γνωριμία με την ομάδα της Δόξας Λευκάδας για την σεζόν 2016-2017

Γνωριμία με την ομάδα της Δόξας Λευκάδας για την σεζόν 2016-2017

0

doxa-lefkadas-2016-2017

Αυτό είναι το ρόστερ της μπασκετικής ομάδας της Δόξας Λευκάδας για τη σεζόν 2016-2017. Μια σεζόν που η Λευκάδα ζει μια ιστορική στιγμή, ζει το όνειρο της Α1! 

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που στήθηκε η ομάδα για την Α1 το κλίμα είναι πολύ θετικό και το ηθικό ακμαιότατο! Άπαντες αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που προκύπτουν από την σύντομη συγκρότηση της ομάδας, ζητούν πίστωση χρόνου ώστε να γίνουν ομάδα και υπόσχονται ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

tsaldaris

Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Τσαλδάρης παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας αλλά και ρεαλιστής αναλογιζόμενος τις δυσκολίες που προκύπτουν από την συγκρότηση της ομάδας μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων. “Το πρόγραμμα, παρά τη δυσκολία του, μας δίνει το χρόνο που θέλουμε ώστε να μονταριστεί η ομάδα, να αποκτήσει χημεία και να παρουσιαστεί στην πορεία του πρωταθλήματος ανταγωνιστική και έτοιμη”, είπε ο αρχηγός της Δόξας.

tapoutos

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Χρήστος Ταπούτος, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αυτού του ρόστερ, ήρθε πρώτη φορά στο νησί της Λευκάδας. Παραδέχτηκε ότι η προσαρμογή το πρώτο διάστημα είναι δύσκολη ενώ γενικότερα για πολλούς θα είναι δύσκολα καθώς βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους. “Πιστεύω ότι οι παλιοί παίκτες της ομάδας, τα μέλη της ομάδας και ο κόσμος θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε γρήγορα για να κάνουμε και τη δουλειά μας καλύτερα”.

doblas

Ο Ισπανός Νταβίντ Ντομπλάς, ύψους 2.06, εμφανίστηκε πολύ καλά πληροφορημένος για την ιστορία του νησιού, τα πολιτιστικά δρώμενα, ακόμη και τα προϊόντα της Λευκάδας δηλώνοντας ότι ο τόπος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον!

Για το εναρκτήριο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο είπαν ότι είναι ένα δυνατό τεστ απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο.

markopoulos
Ο προπονητής Χάρης Μαρκόπουλος

Ο προπονητής της ομάδας Χάρης Μαρκόπουλος τόνισε ότι η ομάδα της Δόξας θα παλέψει για την επιβίωση της στην κατηγορία. “Μακάρι η ομάδα να παίξει τόσο καλά ώστε η παραμονή να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτή τη στιγμή με το χρόνο να πιέζει και τις απαιτήσεις πολύ υψηλά αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει αγωνιστικά είναι να μπορέσουμε να βρούμε τη χημεία μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα θέλουμε η ομάδα να κερδίσει την παραμονή της. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι στο τέλος της χρονιάς να υπάρχουν χαμόγελα απ’ όλους ότι είχαμε μια ωραία σεζόν στην πόλη της Λευκάδας. Η Α1 έχει διδάξει τα τελευταία χρόνια ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πολύ δύσκολο είτε παίζεις με την πρώτη ομάδα της βαθμολογίας είτε με την τελευταία. Εμείς αυτό το οποίο επιζητούμε είναι σε κάθε παιχνίδι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κυνηγάμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

takianos
Βοηθός προπονητή ο Φώτης Τακιανός

Ο κ. Φώτης Τακιανός είπε μεταξύ άλλων: “πέρυσι καταβάλαμε μια προσπάθεια η οποία τελικά αποδείχτηκε ότι μας οδήγησε στην Α1. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτή την προσπάθεια και ακόμα πιο χαρούμενος που συμμετέχω στην φετινή. Έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία να είσαι με την ομάδα που ανέβηκες κατηγορία. Είμαστε χαρούμενοι που τελικά καταφέραμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας, ότι οι κόποι των τόσων χρόνων της διοίκησης ευοδώθηκαν και ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στο περσινό αγωνιστικό κομμάτι βλέπουν τους κόπους τους να έχουν επιβραβευθεί και η ομάδα να βρίσκεται στην Α1“. Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος για την φετινή χρονιά απάντησε “Η αισιοδοξία πηγάζει από το ότι υπάρχει μια σταθερή διοίκηση στην ομάδα και αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει στο αγωνιστικό κομμάτι ένα δυνατό σύνολο τόσο όσον αφορά τους παίκτες όσο και το προπονητικό τιμ. Γιατί ξέρω σε τι επίπεδο θα δουλέψουμε μέσα στη χρονιά. Σαφώς υπάρχει το κομμάτι το δύσκολο ότι φτιαχτήκαμε τελευταία στιγμή, αλλά νομίζω όταν η ομάδα μπορέσει να βρει το ρυθμό της, να πιάσει μέσα από τις προπονήσεις τους στόχους της, μετά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά.

dscn1497-1024x768

Σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι με το ρόστερ ο Χάρης Μαρκόπουλος απάντησε ότι “για να επιλέξαμε αυτούς τους παίκτες ήταν οι καλύτερες δυνατές επιλογές. Για μας οι παίκτες μας είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου και τους συμπεριφερόμαστε έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν. Θα τους στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και αυτό ζητάμε και από τον κόσμο της ομάδας. Και στα εύκολα και στα δύσκολα να μπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών γιατί καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να κάνουν τους φιλάθλους, τον κόσμο και την διοίκηση χαρούμενους. Θεωρώ ότι στα στενά χρονικά περιθώρια που είχε η ομάδα για να χτιστεί έχουν έρθει αθλητές με αρκετό ταλέντο. Σίγουρα επειδή δεν έχουν παίξει κάποιοι στην Ευρώπη πρέπει να τους δοθεί ένας χρόνος προσαρμογής. Έχουμε όμως και κάποια έμπειρα παιδιά, και Έλληνες που έχουν παίξει στην Ελλάδα σε δύσκολες έδρες αλλά και ξένους που έχουν παίξει στην Ελλάδα, οπότε θεωρώ ότι ο χρόνος προσαρμογής μας, το να βρούμε τα πατήματα μας, είναι ίσως πιο σύντομος. Βέβαια πάντα οι τέσσερις γραμμές είναι αυτές που μιλάνε, οπότε στις τέσσερις γραμμές θα δούμε πραγματικά τι έχουμε φτιάξει και τι έχουμε δημιουργήσει. Θέλουμε ακόμα μια προσθήκη οπωσδήποτε, ένα παίκτη που να έχει πολυδιάστατο ρόλο και ακόμα καλύτερα να είναι από την εγχώρια αγορά“.

dscn1496-1024x768

Μαρκόπουλος και Τακιανός προσκαλούν τους φιλάθλους στο γήπεδο να στηρίξουν την ομάδα

Χάρης Μαρκόπουλος: “Ένα καρσάνικο κέντημα δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, νομίζω ότι η σκληρή δουλειά είναι αυτονόητη, έχουμε την πίστη, έχουμε τη θέληση να μπορέσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους κάθε φορά που έρχονται στο γήπεδο να μας παρακολουθήσουν”.

Φώτης Τακιανός: “Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα και θα την αγκαλιάσει, όπως πέρυσι. Οι δυσκολίες θα είναι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε να είναι δίπλα μας γιατί η πορεία μέχρι το τέλος πρέπει να είναι ομαδική“.

Κείμενο-φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΜας κόβουν και τον καφέ -Επιπλέον φόρος 50%
Επόμενο άρθροΣυνάντηση των τοπικών αρχών με τους κατοίκους της Βασιλικής