Αρχική Top Stories Η ρομαντική κωμωδία “Οι Ηλίθιοι” από τη θεατρική των “Σκάρων”

Η ρομαντική κωμωδία “Οι Ηλίθιοι” από τη θεατρική των “Σκάρων”

0

Κείμενο – Φωτο Κώστας Σκλαβενίτης

Τρεις παραστάσεις στις 21,22 και 23 Μαρτίου έδωσε με μεγάλη επιτυχία η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι” στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας(που γέμισε ασφυκτικά και τις τρεις μέρες) ανεβάζοντας το έργο “Οι Ηλίθιοι” του Νιλ Σάιμον σε σκηνοθεσία του Νίκου Σφαιρόπουλου.

Μια ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται στο χωριό Κουλιέντσικοφ της Ουκρανίας στα τέλη του 1800 κράτησε το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με το έξυπνο σενάριο και τις πολλές εύστοχες ατάκες του.

Το κοινό χάρισε το θερμό του χειροκρότημα πάρα πολλές φορές σ αυτούς τους ερασιτέχνες ηθοποιούς οι οποίοι απέδωσαν τέλεια τους ρόλους τους.Βέβαια υπάρχει και η εμπειρία που έχουν αποκτήσει χρόνια τώρα ανεβάζοντας πολλά και δυσκολότερα θεατρικά έργα.

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με το καινούργιο δάσκαλο Λέων Τολτίνσκι ο οποίος καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και τη κόρη τους Σοφία την οποία θα ερωτευτεί παράφορα.

Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι.

Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για διακόσια χρόνια…και πως θα πέσει και ό ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε εικοσιτέσσερις ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε τη κατάρα.

Στους ρόλους οι ηθοποιοί…
Δάσκαλος Τολτσίνσκι…Εμμανουήλ Δουβίτσας
Σοφία Ζουμπρίτσκι… Νίκη Χόρτη
Γιατρός Ζουμπρίτσκι…Φώντας Δουβίτσας
Λένια Ζουμπρίτσκι….Ειρήνη Τσαρλή
Κόμης Γιουσέκοβιτς…Στέφανος Μανωλίτσης
Βοσκός Σνέτσκι… Αχιλλέας Καραπιπέρης
Γιέτσνα…Θεοδώρα Μανωλίτση
Χασάπης Σλόβιτς….Θεόδωρος Δουβίτσας
Ταχυδρόμος Μίσκιν…Μαρία Ναστούλη

Δικαστής….Κατερίνα Κολυβά

Τη θεατρική παράσταση προλόγισε η Μιχαέλα Μπάρκα, στα παρασκήνια βοήθησε η Ιωάννα Καββαδά, τη μουσική επιμέλεια του έργου η Μαρία Ναστούλη, τα κοστούμια η Ειρήνη Τσαρλή, τεχνικός ροής ήχου φώτων ο Παναγιώτης Κοψιδάς, τη σκηνογραφία ο Εμμανουήλ Δουβίτσας, τα σκηνικά ο Ανδρέας Μανωλίτσης και make up κομμώσεις η Γιώτα Γιωργάκη.

Στα παρασκήνια από αριστερά Νίκη Χόρτη, Νίκος Σφαιρόπουλος, Φώντας Δουβίτσας, Κώστας Σκλαβενίτης και Σοφία Θεοδωράκη

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες ηθοποιούς αλλά και σε αρκετά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας τα οποία βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση.

Εκεί στη Νικιάνα κάθε χρόνο ο πήχης μπαίνει ψηλά στα Πολιτιστικά και στις θεατρικές παραστάσεις σε επίπεδο  συλλόγων κρατούν τη πρωτιά στο νησί.
Προηγούμενο άρθροLet’s do it ! στη Νικιάνα
Επόμενο άρθρο  Τη Λευκάδα επισκέφτηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ  κ. Στέλιος  Κυμπουρόπουλος