Αρχική Top Stories Ιδρυτική Διακήρυξη Δημοτικής Παράταξης Μεγανησίου “ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Ιδρυτική Διακήρυξη Δημοτικής Παράταξης Μεγανησίου “ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

0

 

 

 

 

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Μεγανησίου και της τοπικής μας κοινωνίας συνολικά,

τις κοινές αγωνίες, αναζητήσεις και τους προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας,

με βαθιά την πεποίθηση, ότι, για ν’ αλλάξουμε αυτά που μας απογοητεύουν και πάνε το νησί μας πίσω, βασική προϋπόθεση είναι η συλλογική ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις του Δήμου,

με δεδομένη την αγάπη μας και την απόλυτη βούληση να προσφέρουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε, ζούμε και νοιαζόμαστε,

γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα του Μεγανησίου και διαθέτοντας άποψη, θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους,

με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό σε όλους,

χωρίς να επιδιώκουμε εγωιστικά και μισαλλόδοξα, απλά μια αλλαγή της σημερινής Δημοτικής Αρχής και κυρίως χωρίς να καλύπτουμε μία τυχόν αντιδραστική, συμφεροντολογική επιλογή  και τάση  ρυθμιστικού παραγοντισμού με το μανδύα της ανιδιοτέλειας και της αγάπης για το νησί.

Αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στη συλλογική προσπάθεια δημιουργίας της δημοτικής παράταξης “ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”. Να κάνουμε όλοι μαζί ένα δυνατό ξεκίνημα, δίνοντας πνοή αναγέννησης στον τόπο μας. Αφήνοντας πίσω τακτικές διχασμού και προσωπικών συγκρούσεων, που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην πορεία του. Ενώνοντας την κοινωνία ουσιαστικά και δυναμικά, για μια μεγάλη νίκη όλων μας, για την ανανέωση σε όλους τους τομείς, για την σωστή ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας.

Αυτή την προοπτική και ελπίδα εκφράζει η δημοτική μας παράταξη, που γεννήθηκε μετά από συλλογικές διαδικασίες, από ενεργούς πολίτες, με κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες, διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Πολίτες, που τους ενώνει η ειλικρινής αγάπη για το Μεγανήσι, το ήθος, οι γνώσεις και η εμπειρία στα αυτοδιοικητικά ζητήματα και η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Στοιχεία που αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για μια νέα δημιουργική πορεία ανάπτυξης του τόπου.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τους δημότες πρωταγωνιστές, να συν-διαμορφώσουμε μαζί τους το μέλλον. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή. Για να ανατρέψει κάθε τι παλιό, κουρασμένο και αναποτελεσματικό στο Δήμο μας. Για να δώσει ένα σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, που θα φέρει οργανωμένη  ανάπτυξη στην περιοχή μας. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι . Η τουριστική ανάπτυξη είναι ραγδαία. Απαιτείται όμως γνώση, δουλειά και συγκεκριμένο πλαίσιο προστασίας και νομιμότητας, ώστε να επιλέξουμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές, που θα μας κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα αναπτυγμένα νησιά της Μεσογείου . Μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε τα χαρακτηριστικά εκείνα, που κάνουν τον τόπο μας συνειδητά επιλεγμένο τουριστικό προορισμό, θα πολλαπλασιαστούν οι ευκαιρίες για όλους και θα αβγατίσει το εισόδημα των κατοίκων.

Αυτή είναι μια προοπτική, που θα στηρίζεται στη δύναμη της κοινωνίας, στις αρχές της  νομιμότητας, της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Πιστεύουμε, πως ένα πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου πρέπει να αρθρώνεται στους παρακάτω άξονες:

  • Στην αλλαγή του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και την οργάνωση της Δημοτικής Αρχής με θεσμούς συμμετοχικούς και ελέγχου.
  • Στην πλήρη και επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών και τη ριζική ανασυγκρότηση του διοικητικού μηχανισμού του Δήμου, με κανόνες αξιοκρατίας. Ξέρουμε τις δυσκολίες σ’ αυτό. Θα παλέψουμε, θα διεκδικήσουμε και θα το πετύχουμε.
  • Στην αναβάθμιση και ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα το διακρίνει ο δημοκρατικός διάλογος, η ευγένεια, ο σεβασμός στους πολίτες και τους θεσμούς.
  • Στην αναβάθμιση, ουσιαστική ενεργοποίηση και συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων.
  • Στην ενίσχυση των δομών υγείας, των κοινωνικών δομών και πρωτοβουλιών, ώστε ο Δήμος να επαναφέρει το χαμένο αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Στην μέγιστη υποστήριξη και προσφορά στους τομείς παιδείας, πολιτισμού, παράδοσης.
  • Στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης του Δήμου, με συγκεκριμένες ενέργειες και έργα ήπιας ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που θα μπορούν να τονώσουν την εγχώρια αγορά, να ενισχύσουν και να συμβάλουν στη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.
    •Στη βελτίωση, αισθητική και πρακτική, των δημοτικών – κοινόχρηστων χώρων, ώστε να είναι χρήσιμοι σε όλους και να αποτελούν σημεία συνάντησης και ψυχαγωγίας,  αλλά και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, για να διαφυλαχτεί και να διατηρηθεί ο χαρακτήρας τους.
  • Στην προώθηση ενιαίου χωροταξικού- πολεοδομικού σχεδιασμού με τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος, να συνυπάρχουν και να αλληλοτροφοδοτούνται  η τουριστική και η αγροτική ανάπτυξη, με ένα σύγχρονο τρόπο, όπως συμβαίνει στις περιοχές ανά τον κόσμο, που προσελκύουν υψηλής ποιότητας τουρισμό.
  • Στην αναβάθμιση ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος.
  • Στην εφαρμογή πολιτικών για άμεση, ολοκληρωμένη και ριζική λύση σε βασικά θέματα υποδομών, που παραμένουν άλυτα (απορρίμματα, λύματα, οδικοί άξονες αποσυμφόρησης οικισμών, λιμάνια), με διαβούλευση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
  • Στην προσπάθεια για ενεργειακή και υδρευτική αυτοδυναμία.
  • Στη στήριξη συλλογικών δράσεων, που παράγουν κοινωνικό και οικονομικό όφελος (κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, πολιτιστικές δράσεις, εθελοντικές ομάδες, και πρωτοβουλίες πολιτών).
  • Στη διαρκή προσπάθεια για  αύξηση των πόρων του δήμου. Όχι με χαράτσια και αύξηση δημοτικών τελών . Το αντίθετο θα επιδιώξουμε. Αλλά με σύγχρονες  πρακτικές και δράσεις και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση  και το Ελληνικό Κράτος . Υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, αν ξέρεις τι θέλεις, πως να το πετύχεις και διαθέτεις προετοιμασία, ολοκληρωμένες μελέτες, διεκδικητική ικανότητα και οργάνωση .
  • Στον εξορθολογισμό του κόστους της κάθε δημοτικής δαπάνης, σε συνδυασμό με το κοινωνικό όφελος που εισπράττουν οι δημότες.

Φίλες και φίλοι, ο καθένας από μας έχει την ιδιαίτερή του θέση και κριτική στάση απέναντι στην μέχρι τώρα πορεία του Δήμου μας. Τα κρατάμε. Σήμερα, όλοι εμείς, δίνουμε το στίγμα, για το πως θέλουμε το Δήμο από δω και πέρα.Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη όλων των δυνάμεων του τόπου μας, που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Καλούμε τους πολίτες, να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν, την κοινωνική αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη. Να μην αποδεχτούν αυτά που τους υποτιμούν, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές εξαρτήσεις, το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό, τη διαπλοκή, την ιδιοτέλεια, την αυθαιρεσία, το προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης, τα στεγανά, τις παρατυπίες, τη ρουσφετολογική αντιμετώπιση, τα άνομα συμφέροντα.

Στις εκλογές αυτές επιδιώκουμε να νικήσει επιτέλους ο δημότης. Να νικήσουν οι δυνάμεις, που αντιστέκονται και ενδιαφέρονται για τη συνολική πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Από το χθες, διδασκόμαστε από τα αρνητικά και κρατάμε τα θετικά. Κοιτάμε μπροστά.

Βάζουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο.

Αγωνιζόμαστε, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και βάζουμε γερά θεμέλια για το μέλλον.

Την ιδρυτική αυτή διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης Μεγανησίου “ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” υπογράφουμε όλοι εμείς, που είχαμε την ιδέα και την ανάγκη να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια, καθώς και όσοι στην πορεία καθημερινά στηρίζουν ενεργά την πρωτοβουλία αυτή με ιδέες, απόψεις, αγωνία και ελπίδα.
Καλούμε όλες και όλους σας, να προχωρήσουμε μαζί, σταθερά και αξιόπιστα σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια, σ’ αυτόν τον κοινό μας αγώνα. Ιδιαίτερα τους νέους. Έχουμε ανάγκη τις ιδέες, τις προτάσεις, το δυναμισμό, τον ενθουσιασμό και τη φρεσκάδα σας. Να γυρίσουμε σελίδα στα δημοτικά μας πράγματα. Να δημιουργήσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, δημοκρατικό, πρωτοπόρο, καινοτόμο και αποτελεσματικό. Για να ζούμε με ποιότητα. Για να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε το νησί και τα χωριά μας, εμείς και οι επισκέπτες.

Για να αναγεννηθεί το Μεγανήσι μας μέσα από την ενωτική μας δράση!

Το οφείλουμε σε μας και στον τόπο μας!

Το αξίζουμε!

Κατερίνα Σ. Καββαδά (Καρατσολάκη) – υποψήφια δήμαρχος Μεγανησίου

Αθανίτης Ευγένιος – Ανδρέας

Ανδρέου Βησσαρίων (Άρης)

Αργύρη Γεωργία τ.Μαρ.

Αργύρης  Δημήτρης τ. Γερ.

Αργύρης Μαρίνος

Αργύρης Φίλιππος

Αργυρός Στέλιος

Αρέθας  Δημήτρης τ. Γεω.

Αρέθας Αλέξανδρος τ. Γεω.

Αυγερινός  Βησσαρίων τ. Ζ.

Αυγερινός Γεώργιος τ. Ηλ.

Αυγερινός  Ηλίας τ. Γεω.

Αυγερινός  Κώστας τ. Γεω.

Αυγερινού Άννα – Μαρία

Αυγερινού  Γεωργία τ. Βησ.

Αυγερινού  Δήμητρα τ. Βησ.

Αυγερινού Δήμητρα τ. Γεω.

Αυγερινού Ευτυχία τ. Βησ.

Αυγερινού Ευφροσύνη

Βαλσάμου Άννα Θεοδώρα

Βαλσάμου Έλενα

Βρεττός Γιώργος τ. Γερ.

Βρεττού Διονυσία τ. Γεω.

Βρεττού Θεοδώρα

Γελαδάρης Φάνης

Δάγλα Άντζελα τ. Βησ.

Δάγλα Ασήμω τ. Θεοδοσίου

Δάγλα  Ελένη τ. Κ.

Δάγλας  Άρης τ. Πανολάμπρου

Δάγλας  Γιώργος τ. Δημ.

Δάγλας  Γιώργος τ. Ιωα.

Δάγλας  Γιώργος τ. Πανολάμπρου

Δάγλας  Δημήτρης τ. Βησ.

Δάγλας  Παναγιώτης τ. Νικ.

Δάγλας  Στάθης τ. Βησ.

Δεσποτίδου Κατερίνα

Ζαβιτσάνος  Απόστολος τ. Β.

Ζαβιτσάνος  Γιάννης τ. Παν.

Ζαβιτσάνος  Ιωάννης τ. Αναστ.

Ζαβιτσάνος  Πάνος τ. Ιωα.

Θιακοδημήτρη Άντζελα

Θειακοδημήτρης Δημήτρης

Θιακοδημήτρης Σπύρος

Καββαδά  Βασιλική τ. Ευστ.

Καββαδά Γεωργία (Τζίνα)

Καββαδάς  Βασίλης τ. Αθ.

Καββαδάς  Στάθης τ. Παν.

Καλλίνικος Φρειδερίκος

Κατωπόδης  Άγγελος τ. Αρ.

Κατωπόδης  Αριστείδης τ. Αγγ.

Κατωπόδης Γιώργος τ. Παν.

Κατωπόδης  Παναγιώτης τ. Βασ.

Κατωπόδης  Παναγιώτης τ. Παν.

Κατωπόδης Πανονίκος τ. Αντ.

Κατωπόδης Στράτος

Κόκκας Γιάννης

Κόλιου – Κατωπόδη Παρασκευή (Βιβή)

Κονιδάρη Αναστασία τ. Σπ.

Κονιδάρης Βασίλης τ. Σπ.

Κονιδάρης Θανάσης

Κονιδάρης Νίκος τ. Δημ

Κονιδάρης Νίκος τ. Σπ.

Κονιδάρης Νώντας (Μπατσούκας)

Κονιδάρης Παναγιώτης τ. Δημ.

Κοντογεώργης Γιάννης

Λάζαρης Τέλης

Λεονταρίτσης  Γιώργος τ. Αντ.

Μάντζαρη Πανωραία

Μάντζαρης  Κώστας τ. Αν.

Μάντζαρης Πάνος  τ. Ανδ.

Μαρκεζίνης Μαρίνος τ. Παν.

Μέλλου Ελένη

Μπενία Ευαγγελία τ. Νικ.

Μπενίας  Ανδρέας τ. Πετ.

Μπενίας Γρηγόρης τ. Νικ.

Μπουλιέρης Έκτορας τ. Ανδρ.

Πάλμος Στάθης τ. Στεφ.

Πάλμος  Χρήστος τ. Βησ.

Πάλμου Ευτυχία τ. Στεφ.

Πάλμου  Κατερίνα τ. Κων.

Παρίση Παρασκευή (Πάρη)

Πολίτη Αντζουλέτα

Πολίτη Ουρανία

Πολίτης  Γιάννης τ. Λάμπρου

Πολίτης Γεράσιμος

Σκιώτη Ουρανία (Ράνια)

Σκιώτη Ρεβέκκα

Συκιώτη Μαυρέτα τ. Αναστ.

Συκιώτης Αναστάσιος τ. Γερ.

Τσολάκης Γρηγόρης τ. Γεω.

Φερεντίνος Θωμάς

 

 

 

Προηγούμενο άρθροAγώνας Ποδοσφαίρου γυναικών : Πανλευκάδιος – Λύκοι Αιγιαλείας
Επόμενο άρθροΣεισμός 3,7 Ρίχτερ μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς