Αρχική Top Stories Είσοδος Εικόνας Παναγιάς Πεφανερωμένης στη Λευκαδίτικη Στέγη

Είσοδος Εικόνας Παναγιάς Πεφανερωμένης στη Λευκαδίτικη Στέγη

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017! Ημέρα ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων “Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”! Επιστροφή στις ρίζες και δικαίωση των πρώτων Λευκαδίων που εγκαταστάθηκαν στην Ηλιούπολη μετά τις δεκαετίες 1940 – 50.

Από το πρωί η Αγία Παρασκευή Ηλιούπολης κατακλύζεται από Λευκαδίτες. Μέσα στο ναό δεσπόζει η μεγαλοπρεπής εικόνα της Παναγίας Πεφανερωμένης. Δίπλα της νέοι και νέες, μέλη του Συλλόγου, ντυμένοι με την παραδοσιακή λευκαδίτικη φορεσιά.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστατεί, ως εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεοφίλου ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος πανοσιολογιότατος κ. Νικηφόρος. Παρόντες και μοναχοί της Μονής Αρσένιος, Μωυσής, Στέφανος καθώς επίσης και ο ιερομόναχος Σιλουανός.

Παρούσα και η Χορωδία του Συλλόγου μας, η οποία τιμά με ύμνους τη Θεοτόκο υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της κ. Πέτρου Μήτσου.

Στην ομιλία του ο Ηγούμενος της Μονής αναφέρει ότι με την άδεια του ποιμενάρχου μας κ. κ. Θεοφίλου κομίζουμε στην Ηλιούπολη, στο ναό της Αγίας Παρασκευής, στο χτίσιμο του οποίου πρωτοστάτησαν οι πρώτοι Λευκάδιοι, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Πεφανερωμένης, που υπάρχει στο Μοναστήρι.

Οι σημερινοί Λευκάδιοι συνεχίζουν αυτή την παράδοση και την κρατούν ανόθευτη. Το αντίγραφο αυτό ιστορήθηκε με πίστη και αφοσίωση από το μοναχό Αρσένιο.

Η Λευκάδα ευλαβείται ιδιαίτερα τη Θεοτόκο. Ύμνοι και ψαλμοί αφιερώνονται καθημερινά στην Πεφανερωμένη από κάθε Λευκαδίτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες της εκδήλωσης στο site του συλλόγου μας http://silfa.gr/