Αρχική Top Stories Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

0

Αλλάζει εκ νέου το σκηνικό του καιρού από σήμερα το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Από το απόγευμα αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ από την Τετάρτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κατά 8-10 βαθμούς κελσίου μέσα σε 24 ώρες, γεγονός που σημαίνει ότι οι βροχές θα γίνονται αμέσως χιόνια, όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6.

Χιόνια αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά, ακόμη και στα πεδινά, ενώ στα «λευκά» θα ντυθούν περιοχές και στα βόρεια τμήματα της Αττικής, ενδεχομένως και στα ορεινά νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Την ίδια ώρα, στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως έως και 10 μποφόρ, τοπικά, που πιθανότατα θα προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα Πέμπτης.

Στο Ιόνιο, για σήμερα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι σε 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης με ξημερώματα της Παρασκευής, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις: Από φέτος ξεχωριστά εκκαθαριστικά για τους συζύγους
Επόμενο άρθροΝεκρός βρέθηκε στη φυλακή ο Θεόφιλος Σεχίδης – Είχε «ξεκληρίσει» την οικογένειά του