Αρχική Top Stories Οι καταρράκτες του Δημοσάρη στη Λευκάδα στους 6 ομορφότερους της Ελλάδας

Οι καταρράκτες του Δημοσάρη στη Λευκάδα στους 6 ομορφότερους της Ελλάδας

0

Σε άρθρο του travelstyle.gr παρουσιάζονται 6 καταρράκτες στην Ελλάδα που πραγματικά μαγεύουν με το τοπίο που τους περιβάλλει και την ομορφιά τους. Ανάμεσα τους ο γνωστότερος καταρράκτης της Λευκάδας, αυτός του Δημοσάρη, στη Ράχη, κοντά στο Νυδρί.Εντυπωσιακοί για το μάτι, οι καταρράκτες συνθέτουν ένα τοπίο που ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα, δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο υγρό στοιχείο και την ορμή που μπορεί να αναπτύξει, εξιτάροντας όλες τις αισθήσεις. Κι όσο κι αν η χώρα μας δεν φημίζεται για τους τεράστιου μεγέθους καταρράκτες της, παρ’ όλ’ αυτά διαθέτει αρκετούς και εντυπωσιακούς!

Συγκεκριμένα για τη Λευκάδα αναφέρει:

Αν αναφερθούμε στη Λευκάδα, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, ο Άγιος Νικήτας… Όσοι, όμως, έχουν τη διάθεση να ψάξουν το νησί λίγο παραπάνω, τότε σίγουρα θα γνωρίζουν το φαράγγι Δημοσάρι, σε μικρή απόσταση από το Νυδρί, όπου στο ψηλότερο σημείο της πανέμορφης διαδρομής του βρίσκεται ένας καταρράκτης. Πυκνή βλάστηση, πλατάνια, κρυστάλλινα νερά και λίμνες, δημιουργούν μαζί με τον καταρράκτη ένα περιβάλλον βγαλμένο από τη φαντασία.

Φυσικά στη Λευκάδα υπάρχουν αρκετοί, λιγότεροι γνωστοί, αλλά άκρως εντυπωσιακοί καταρράκτες τους οποίους μπορείτε να δείτε σε άρθρο του Go Lefkas [εδώ]

Επίσης δείτε [εδώ] το οδοιπορικό του Go Lefkas στους καταρράκτες του Δημοσάρη.

Οι υπόλοιποι καταρράκτες του άρθρου είναι:

  • Φονιάς, Σαμοθράκη
  • Κάρανος, Έδεσσα
  • Νέδα, Πελοπόννησος
  • Πολύμνιο, Καλαμάτα
  • Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα

Πηγή: Go Lefkas

Προηγούμενο άρθροΤο My Lefkada στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρήστου Σταύρακα
Επόμενο άρθροΣπουδαία νίκη της Δόξας επί του Ψυχικού 82-77