Αρχική Top Stories Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του “ΟΧΙ” από τους μαθητές Λευκάδας

Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του “ΟΧΙ” από τους μαθητές Λευκάδας

0

Οι μαθητές τίμησαν την 28η Οκτωβρίου 1940

Σήμερα , ξεκίνησαν και στη  Λευκάδα όπως  σε όλη την Ελλάδα άλλωστε , οι  εορταστικές εκδηλώσεις  για  την  επέτειο του “ΟΧΙ ” τον Οκτώβρη του 1940 .  Το πρωί και μετά τις  σχολικές εορτές  πραγματοποιήθηκε η  σεμνή τελετή για την κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές  στο μνημείο Ηρώων στην παραλία της πόλης.

Στην τελετή παρευρέθηκαν   δάσκαλοι , καθηγητές ,  μαθητές , γονείς και οι σημαιοφόροι όλων των σχολείων της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την  Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 .

Ακολουθεί το πρόγγραμμα :

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών και εωθινό από την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας η οποία διερχόμενη από την κεντρική οδό της πόλης θα παιανίζει θριαμβευτικά και νικητήρια θούρια και εμβατήρια.

 Ώρα 09׃30

Συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης των Προεδρείων, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Προσκόπων Οδηγών κ.λ.π. με τις σημαίες τους και εκκίνηση από εκεί την 10.00 ώρα με την Φιλαρμονική προς τον Ιερό Ναό της Μητρόπολης δια της οδού Στρατηγού Ιωάννου Μελά.

 Ώρα 11:00

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια του ΕΕΕΚ Λευκάδας κα Τσώλη Παναγιώτα μέσα στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης.

 Ωρα 11:30

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, Βουλευτή Λευκάδας, Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας,  Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λευκάδας, Δήμαρχο Λευκάδας, εκπρόσωπο Τ.Ε.Ι., Δ/ντη Αστυνομικής Δ/νσης Λευκάδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής, Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Εκπρόσωπος Ένωσης  Αποστράτων  Αξιωματικών Ναυτικού  Λευκάδας,  Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Λευκάδας, εκπρόσωπο Παραρτήματος Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης  Ε.Ο.Α.-Ε.Δ.Ε.Σ. Λευκάδας, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωπο Παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Λευκάδας, εκπρόσωπο Παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης 1941 έως 1944 Λευκάδας.

Σιγή ενός (1) λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12׃00

Παρέλαση στον προ της παραλιακής πλατείας χώρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Σωματείων, Συλλόγων, Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

 

κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Λογοθέτη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Προηγούμενο άρθροΨηφίστηκαν από τη Βουλή δύο σημαντικές ρυθμίσεις για την Λευκάδα: Ανοίγει ο δρόμος για λύση στα απορρίματα και διευκολύνεται η επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό
Επόμενο άρθροΠρόσκληση στον αγιασμό των τμημάτων του Πανλευκάδιου