Αρχική Top Stories Κλείνει το Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς; Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κλείνει το Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς; Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

0

20161003_181328-1280x720

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (3.10.2016) ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Αραβανής αναφέρθηκε στην διαφαινόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρυάς, η οποία σχεδιάζεται. Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε και το Α.Τ. Βασιλικής το οποίο όπως φαίνεται τελικά θα διατηρηθεί.

Ο κ. Αραβανής είπε: “Είναι αδιανόητο η ορεινή Λευκάδα να μείνει χωρίς αστυνομικό τμήμα. Η ασφάλεια των πολιτών προέχει και είναι ένα στοιχείο αξιολόγησης σε ότι αφορά τους τουριστικούς προορισμούς. Θεωρούμε πλήγμα την απομάκρυνση. Ξέρω ότι ο κ. Βλάχος (Στάθης) ενδιαφέρθηκε, πάλεψε για να μην γίνει αυτό. Εμείς όμως δεν πιστεύουμε στα τετελεσμένα, πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει τη δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να μεταφερθεί το τμήμα. Θεωρούμε ότι ο Δήμος οφείλει να παλέψει για να μην κλείσει“, κατέληξε ο κ. Αραβανής. Πρότεινε επίσης εάν αυτό συμβεί, αν είναι εφικτό νομοθετικά, την προσωρινή αντικατάσταση από την Δημοτική Αστυνομία, μέχρι την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος.

Ο κ. Στάθης Βλάχος είπε ότι δεν έχει φτάσει στη Βουλή το θέμα. Αυτός ο σχεδιασμός “είναι αποτέλεσμα της άσχημης οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε κατά τα τελευταία χρόνια, συνειδητά από τις κυβερνήσεις, ώστε να χρεοκοπήσει η χώρα και να βρεθούμε σήμερα στην ανάγκη, παρόλο που δεν το θέλουμε ως κοινωνία, να εφαρμόσουμε μέτρα τα οποία είναι αντιαναπτυξιακά. Αυτό για μένα δεν είναι ανάπτυξη, είναι ένα βήμα προς την οικονομική, κοινωνική και πολιτική εξάρτηση, την οποία σήμερα βιώνει η χώρα μας με το χειρότερο τρόπο. Εγώ, λοιπόν διαμαρτύρομαι γι’ αυτές τις πολιτικές της οικονομικής καταστροφής για τη χώρα μας”. Είπε ότι γίνανε σημαντικές προσπάθειες κυρίως του Δημάρχου αλλά και του ίδιου ώστε να μην καταργηθεί το Α.Τ. Καρυάς. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραμείνουν τα πράγματα όπως είναι. “Πέρα από την ουσία του πράγματος που είναι ένα από τα σημαντικότερα χτυπήματα αυτής της περιοχής, να θυμίσω ότι ακολούθησε παλιά η κατάργηση του ταχυδρομείου, η κατάργηση του δημοτικού σχολείου, με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας της Καρυάς, το τονίζω αυτό, με την ανοχή και με υπογραφές, γιατί πάντα πρέπει να λέγονται αυτά τα πράγματα, έχουν την ιστορική τους σημασία για το σήμερα, η υπολειτουργία του Λυκείου, πέρα από τα αντικειμενικά που έχουν συμβεί όπως η μείωση του πληθυσμού, κ.α, όλα αυτά είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την ορεινή Λευκάδα. Υπάρχει η πικρία και η δική μου και όσων κατοίκων μπόρεσα να μιλήσω. Γιατί η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το αρχικό της σχέδιο; Εγώ θέλω να είναι 4 αστυνομικά τμήματα στη Βασιλική. Αλλά γιατί δεν το εφάρμοσε; Μήπως ακολουθεί την ίδια πολιτική, όπως παλιά, κάνουμε κάτι και μετά δεχόμαστε οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, κτλ, κτλ; Εγώ το καταγγέλλω αυτό από εδώ πέρα. Καταγγέλλω ότι με παρεμβάσεις δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός. Όλη η ανατολική Λευκάδα είναι επανδρωμένη, άρα ασφαλής και όλη η ορεινή Λευκάδα είναι απογυμνωμένη από Αστυνομία“. Ο κ. Βλάχος κάλεσε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να δώσουν μια πνοή σε αυτή την ορεινή περιοχή.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής αναφερόμενος στο ζήτημα είπε ότι υπάρχει μια λογική υπηρεσιακή κι ότι επανήλθε το σχέδιο που ήταν στα συρτάρια. “Από τότε με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου δώσαμε μάχες. Δεν θεωρούμε ότι η μάχη τελείωσε, είχαμε την τελευταία επαφή την Παρασκευή. Ασκούμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση που μπορούμε κι έτσι θα συνεχίσουμε. Στην πράξη τρέξαμε για να το αντιμετωπίσουμε“. Όσον αφορά την Δημοτική Αστυνομία, που πρότεινε ο κ. Αραβανής, είπε ότι έχει άλλες αρμοδιότητες από την Αστυνομία.

Προηγούμενο άρθρο21 κλασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου
Επόμενο άρθροΑπασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην Λευκάδα