Αρχική Top Stories Κλειστός ο δρόμος προς Τσουκαλάδες στο ύψος της Απόλπαινας λόγω κατολίσθισης

Κλειστός ο δρόμος προς Τσουκαλάδες στο ύψος της Απόλπαινας λόγω κατολίσθισης

0

Μετά την κατολισθήσεις στον δρόμο προς Καρυά στους Πηγαδησάνους, στον δρόμο από Περιγιάλι προς Πλατύστομα και στον δρόμο από Τσουκαλάδες προς Άγιο Νικήτα, τα ξημερώματα προκλήθηκε μια ακόμα μεγάλη κατολίσθηση στην Απόλπαινα στον δρόμο προς Τσουκαλάδες.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Λευκάδας.

Τις πρωινές ώρες, σήμερα 28-2-2018, έγινε κατολίσθιση μεγάλης βραχώδους μάζας στο «νταμάρι» Απόλπαινας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Επιτόπου έσπευσαν μέλη της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας. Έγινε η πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης και ελήφθησαν τα πρώτα απαραίτητα μέτρα, από πλευράς Δήμου, Περιφέρειας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Λευκάδας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα την λήψη επιπλέον μέτρων ανακούφισης της κατάστασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Διευθυντής της Τροχαίας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Σέρβος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Σπυρίδων Πολίτης και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημού κ. Σπυρίδων Αρέθας.

Συναποφασίστηκε, από τους εκπροσώπους όλων των φορέων, το κλείσιμο του τμήματος της οδού Λευκάδας – Τσουκαλάδων, από την Απόλπαινα έως την Ι.Μ. Πεφανερωμένης, για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων και πεζών.

Η κίνηση των οχημάτων από και προς Τσουκαλάδες θα διεξάγεται από το Φρύνι. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την ειδική σήμανση και τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων.

Θα ακολουθήσουν ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν και αφού γίνει περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης από ειδικούς.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΗ Αγνή Μπάλτσα κάνει ανάπλου της ζωής της στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Επιμελητηρίου Λευκάδας με αντιπροσώπους επαγγελματιών φωτογράφων του νησιού μας