Αρχική Top Stories Κορωνοϊός: Φοβούνται για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα οι λοιμωξιολόγοι!

Κορωνοϊός: Φοβούνται για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα οι λοιμωξιολόγοι!

0

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα. Ματίνα Παγώνη, δεν έκρυψε τον φόβο της, για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, και τόνισε πως υπάρχει ανησυχία, μήπως η Ελλάδα έχει την εξέλιξη των υπόλοιπων Βαλκανικών χωρών!

Η κα. Παγώνη τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι τις τελευταίες 12 μέρες, τα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία  είναι διπλάσια, καθώς έχει αυξηθεί αρκετά και ο αριθμος των διασωληνωμένων.

Η κα Παγώνη δήλωσε:«Από ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Μάρτιο. Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου από τα 41 πήγαμε στα 83 κρούσμτα , δηλαδή καταγράφηκε διπλασιασμός κρουσμάτων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μέσα σε 12 μέρες, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς ήταν γύρω στους 7-8 και τώρα έχουμε πάει στους 13»

Επιπλέον τόνισε, ότι την ανησυχεί αρκετά το γεγονός ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας ατόμων που καταλήγουν από την νόσο covid-19. Δήλωσε μάλιστα: «Σήμερα το πρωί καταγράφηκε στις Βρυξέλλες ο θάνατος μια κοπέλας 18 χρονών, η οποία δεν είχε προβλήματα υγείας. Είναι ανησυχητικό, γιατί δείχνει πλέον ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας και αυτό γιατί οι ασθενείς υψηλού κινδύνου είναι στο σπίτι».

Η κα Παγώνη με αφορμή τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, ανέφερε ότι θα κλείσουν τα beach bar αν χρειαστεί! «Ξεκινήσαμε από τα πανηγύρια που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, 2.000-3.000 άτομα και μετά θα πάμε σε εκδηλώσεις με μικρότερο αριθμό ατόμων», τόνισε.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι όλοι θα φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους! «Απ’ ότι φαίνεται πλέον δεν είμαστε προσεκτικοί. Φοβόμαστε μήπως έχουμε την εξέλιξη που έχουν οι άλλες βαλκανικές χώρες».

Κωνσταντίνος Κάτσενος

 

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στην 14η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την 1η συγκέντρωση των οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης στου Μαγεμένου στην Νικιάνα
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Θετικά νέα! Σημειώθηκε σημαντική βελτίωση για την επιβίωση των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ!