Αρχική Top Stories Κοτανίδου: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα τον Νοέμβριο προς Δεκέμβριο

Κοτανίδου: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα τον Νοέμβριο προς Δεκέμβριο

0

Η κα Κοτανίδου δήλωσε ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην χώρα μας τον Νοέμβριο προς Δεκέμβριο.

Το δεύτερο κύμα θα χτυπήσει τότε, γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:«Νοέμβριο προς Δεκέμβριο γιατί τότε θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια εντατικής θεραπείας, Αθανασία Κοτανίδου, όσοι παίρνουν εξιτήριο θα παρακολουθούνται για έναν χρόνο. Τόνισε ότι έχει βελτιωθεί στην χώρα μας το ποσοστό, όσων έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας):«έχουμε συνολική θνητότητα που δεν ξεπερνάει πολύ το 35% που είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Αυτοί που καταλήγουν είναι συνήθως ασθενείς μεγάλης ηλικίας με σημαντικά προβλήματα υγείας θα παρακολουθούμε για ένα χρόνο όσους παίρνουν εξιτήριο».

Τέλος χαρακτήρισε την πορεία του ιού στην χώρα μας «ελεγχόμενη», ενώ κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του ιού παγκοσμίως είπε:«είναι πολύ άσχημα τα πράγματα παγκοσμίως». «Αυτό οφείλεται στο ότι όλος ο κόσμος έχει σταματήσει να κρατάει αποστάσεις και έχει γενικώς χαλαρώσει γι’ αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε πιο αυστηρούς τους κανόνες στην Ελλάδα»

Κωνσταντίνος Κάτσενος

 

Προηγούμενο άρθροΠαγώνη: Ανήσυχη για την πορεία των εισαγόμενων κρουσμάτων στην χώρα!
Επόμενο άρθροΚατάλληλες για κολύμβηση όλες οι ακτές σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό – Σε ποια σημεία απαγορεύεται η κολύμβηση