Αρχική Top Stories Μάρκος Νικητάκης: Πολιτικοποιημένο το ψήφισμα των κατοίκων για τα ανεπιτήρητα ζώα

Μάρκος Νικητάκης: Πολιτικοποιημένο το ψήφισμα των κατοίκων για τα ανεπιτήρητα ζώα

0

20161003_181328-1280x720

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης και αναφέρθηκε στο οξυμένο πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων και τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Όπως ανέφερε το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, δεν προήλθε από παρθενογένεση, υπάρχει εδώ και είκοσι χρόνια, το γνωρίζαμε εξ αρχής και κάναμε ότι μπορούσαμε και ότι προσπάθεια επιβαλλόταν κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε.

Ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, καθώς η αρμοδιότητα του Δήμου με τον καινούργιο νόμο είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς η παρακολούθηση των ανεπιτήρητων  ζώων είναι πάρα πολύ δύσκολο θέμα.

Η δημοτική αρχή προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ό,τι όπλο έχει μέσα στα νόμιμα πλαίσια, με τον ίδιον να παραδέχεται ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι ανεπιτήρητα ζώα είναι αυτά το οποία βρίσκονται  εκτός σταβλικής εγκατάστασης, εκτός βοσκότοπου, χωρίς επιτήρηση, με τον δήμο μέσα στο νέο νομικό πλαίσιο, να έχει χρεωθεί χωρίς αντίστοιχους πόρους, προσωπικό να φέρει σε πέρας αυτή την περισυλλογή.

Η περισυλλογή αυτή όμως, στην έννοια του νόμου έχει μια δυσκολία,  με την δημοτική αρχή να έχει κάνει τα πάντα και όλες τις ενέργειες που έπρεπε, ωστόσο όταν ενημερωθεί ότι ένα ανεπιτήρητο ζώο βρίσκεται κάπου, πρέπει ο Δήμος να ενημερώσει την  επιτροπή, ένα συνεργείο, τον κτηνίατρο και κάποια άλλα πράγματα μαζί και  μέχρι να φτάσει  στο σημείο τα ζώα έχουν μετακινηθεί με το δήμο να μην μπορεί να παρέμβει.

Στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του ο δήμος επιβάλλει πρόστιμα, ωστόσο με το νέο νόμο, ο δήμος δεν έχει πλέον βοσκοτόπια, αυτά τα έχει Περιφέρεια, άρα ο ίδιος δεν μπορεί πια να επιβάλει πρόστιμο καθώς δεν έχει τη διαχείριση αυτών.

“Αυτά που έκανε η δημοτική αρχή σε δύο χρόνια παρελθοντικά δεν έκανε καμία δημοτική αρχή και προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει μία ενέργεια προηγούμενων δημοτικών αρχών γι’ αυτό το θέμα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικητάκης,  με τον ίδιον να θεωρεί το ψήφισμα των κατοίκων που δόθηκε στη δημοσιότητα ότι είναι πολιτικοποιημένο. “Είμαι σίγουρος γι’ αυτό”, ανέφερε. “Είναι κρίμα να χρησιμοποιούν τον πόνο κάποιων ανθρώπων για κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες”.

Ο κύριος Νικητάκης αναφέρθηκε και σε προβλήματα καθημερινότητας της πόλης, υπογράμμισε ότι το δίκτυο του νερού έχει σημαντικά προβλήματα και εκεί οφείλονται οι συχνές διακοπές που παρατηρούνται τελευταία, λέγοντας ότι προχθές συγκεκριμένα αντιμετωπίστηκαν τέσσερις με πέντε βλάβες μαζεμένες.

Δεν νομίζω ότι στερήσαμε το νερό στους κατοίκους πολλές μέρες, είπε συμπληρώνοντας, ότι εκτός από αυτούς που καταγγέλλουν είναι και αυτοί που αναγνωρίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Νικητάκης, υπογράμμισε ότι παραμένει σε ισχύ η βούληση της δημοτικής αρχής για την τακτοποίηση των κοινόχρηστων χώρων,  λέγοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να επιβάλλονται τα πρώτα πρόστιμα.

Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, δεν είμαι καθόλου εναντίον των καταστηματαρχών το έχω τονίσει χιλιάδες φορές, είμαστε μαζί τους, αλλά όχι ενάντια στους άλλους πολίτες, καθώς και άλλοι πολίτες έχουν δικαιώματα.

Δεν είναι μόνο οι καταστηματάρχες,  είναι και οι κάτοικοι και οι πολίτες που έχουν και αυτοί δικαιώματα άρα θα πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στα δικαιώματα των πολιτών και των καταστηματαρχών.

Προσπαθήσαμε με λογικούς τρόπους και με διάλογο, αν δεν καταλαβαίνουν  το διάλογο τότε και εμείς θα εφαρμόσουμε αυτό που ήδη εφαρμόζουμε καθώς και άλλα πολλά πράγματα που εφαρμόζονται.

Πηγή: Lefkadatoday.gr

 

Προηγούμενο άρθροΗ προτελευταία άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Seabourn Odyssey στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΤι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ταξίδι στην Κίνα