Αρχική Top Stories Μεγάλη επιτυχία σπουδαστών του ΔΙΕΚ Λευκάδας στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου...

Μεγάλη επιτυχία σπουδαστών του ΔΙΕΚ Λευκάδας στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2017

0

Με ένα ασημένιο, τρία χάλκινα μετάλλια και τρεις επαίνους (διάκριση για την 4η Θέση)  επιστρέφουν οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Λευκάδας που συμμετείχαν στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου 2017.

Θεωρείται ένα μικρό θαύμα αυτό που πέτυχαν οι 6 σπουδαστές του δεύτερου μόλις Εξαμήνου του τμήματος Μαγειρικής τέχνης, διαγωνιζόμενοι με σπουδαστές μεγάλων Ιδιωτικών και Δημόσιων ΙΕΚ, τέταρτου κυρίως Εξαμήνου και με αριστεύσαντες σπουδαστές σχολών άλλων χωρών, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Το γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες σπουδαστές από το Β εξάμηνο του τμήματος «Μαγειρικής Τέχνης»  ενός μικρού δημόσιου ΙΕΚ παρουσίασαν τόσο αξιόλογες δημιουργίες εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους διοργανωτές και τους κριτές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε έκτακτο εκτός προγράμματος διαγωνισμό που πραγματοποίησαν χορηγοί της διοργάνωσης, ο Chef Δημήτρης Καλόγηρος, εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ Λευκάδας που συνόδευε τους σπουδαστές, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές που τους συνόδευσαν Μπαχαρούλα Κακαβαλάδη και Δημήτριος Καλόγηρος συμμετείχαν με δική τους πρωτοβουλία και δικά τους έξοδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Presentations by Student Chefs (Παρουσιάσεις σπουδαστών Chef):

Category: B4 Vegetarian Dish:Σοφία Τσιακάλου: Ασημένιο Μετάλλιο
Category: B6 Traditional Greek Dish: Χριστίνα Σταματέλου: Χάλκινο Μετάλλιο Category: B7 Lamb Dish: Σωτήριος Βάτσιλας: Χάλκινο Μετάλλιο
Category: B2 Risotto Dish: Θεόδωρος Νούσιας: Χάλκινο Μετάλλιο
Category: B3 Pasta Dish: Σωτηρία Χέϊρ: Επαινος (4η Θέση)
Category: B9 Salad with Combination: Σοφία Τσιακάλου: Επαινος (4η Θέση)
Category: B5 Pork Dish: Χρήστος Μπρίκος: Επαινος (4η Θέση)

Special Event (Διαγωνισμός εκτός προγράμματος)
Competition for Traditional Greek Barbecue: Δημήτριος Καλόγηρος (Chef-εκπαιδευτής): Χρυσό Μετάλλιο

(Το πρόγραμμα του διαγωνισμού βρίσκεται στο σύνδεσμο:

http://www.chefsclub.gr/wp-content/uploads/2017/02/SCHEDULE_names1.pdf )

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτές τους που τους οδήγησαν στην επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΗ διατροφική αξία των θαλασσινών
Επόμενο άρθροΈγινε η αρχή για τον Πολιτιστικό Χάρτη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων