Αρχική Top Stories Μια καταπληκτική εξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας στο πανέμορφο Βόιο

Μια καταπληκτική εξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας στο πανέμορφο Βόιο

0

Ήταν μια από τις ομορφότερες διαδρομές και τις καλύτερες εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Με αρχηγό τον πάντα τυπικό, οργανωτικό και αξιόπιστο Βασίλη Αθανασιάδη οι είκοσι συμμετέχοντες της εξόρμησης απόλαυσαν μια πολύ ωραία εκδρομή στο όρος Βόιο στη Δυτική Μακεδονία.

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Πρέβεζα ενώ υπήρχαν και τέσσερις συμμετέχοντες από την Λευκάδα. Αργά το απόγευμα η ομάδα έφτασε στον Πεντάλοφο Κοζάνης, έναν παραδοσιακό οικισμό, σχεδόν εξ’ ολοκλήρου πετρόκτιστο καθώς οι κάτοικοί του ήταν ξακουστοί χτίστες. Ακολούθησε φαγητό και ξεκούραση.

Τα χαράματα της Κυριακής η ομάδα του ΕΟΣ Πρέβεζας ξεκίνησε για την προγραμματισμένη διαδρομή στο όρος Βόιο και τα 1.802 μέτρα. Η διαδρομή άρχισε από το Εικονοστάσι και τα 1.340 μ. με στόχο τις κορυφές Προφήτης Ηλίας Ζουπανίου (1.803 μ.) και Παλαιοκριμίνι (1.806 μ.).

Η διαδρομή στην κορυφογραμμή του Βοΐου και η καλοκαιρία που επικράτησε χάρισαν μοναδικές εικόνες στους ορειβάτες με υπέροχες εναλλαγές στο τοπίο και απεριόριστη θέα σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Ακολούθησε η κατάβαση στη Νέα Κοτύλη (1.300 μ.) και η διαδρομή ολοκληρώθηκε στις δέκα ώρες χωρίς να καταπονήσει ιδιαίτερα τους ορειβάτες.

Βέβαια, τις εντυπώσεις έκλεψε το μικρότερο μέλος της ομάδας, η αξιολάτρευτη και γλυκύτατη Ίριδα, η οποία έχει ανέβει σε πολλά βουνά στην πλάτη του μπαμπά της που είναι έμπειρος ορειβάτης. Ήταν μακράν το πιο ήσυχο μέλος της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, αν και μόλις 22 μηνών!

Απολαύστε την διαδρομή μέσα από επιλεγμένα στιγμιότυπα της Ειρήνης Βονιτσάνου κι απλά ταξιδέψτε εκεί που ο πλούτος πραγματικά αφθονεί!

 

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις δημιουργικής γραφής για ενήλικες από τον Μιχάλη Μακρόπουλο
Επόμενο άρθροΤΑΟΛ: Προς ενοικίαση το κατάστημα επί της Γολέμη (πρώην Τράπεζα Πειραιώς)