Αρχική Top Stories Μια υπέροχη εξόρμηση στη Βερλίγκα Τρικάλων με τον ΕΟΣ Πρέβεζας

Μια υπέροχη εξόρμηση στη Βερλίγκα Τρικάλων με τον ΕΟΣ Πρέβεζας

0

 

Το να βρίσκεσαι μακριά από τον οργανωμένο πολιτισμό, ψηλά στα βουνά και στα καλά κρυμμένα οροπέδια, σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι την ύπαρξη σου απαλλαγμένη από οποιαδήποτε έγνοια, από κάθε τι περιττό, από κάθε σκέψη πέραν του μεγαλείου που αντικρίζεις, πέραν της γης και του ουρανού. Το να βρίσκεσαι τόσο ψηλά, π.χ. στα 2.000 μέτρα, απαιτεί να κοπιάσεις, να αναμετρηθείς με τις δυνάμεις σου, να σκεφτείς τις αντοχές που ξεπέρασες. Οι εξορμήσεις με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας δεν εξαρτώνται από το τηλεφώνημα που θα πάρεις για να δηλώσεις συμμετοχή, αλλά από το πόσο μπορείς να αναμετρηθείς με τον ίδιο σου τον εαυτό (εφόσον φυσικά διαθέτεις μια καλή φυσική κατάσταση).

Κάπως έτσι κι εμείς την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 ξεκινήσαμε από την Λευκάδα για την πεζοπορία στο Περιστέρι. Η αφετηρία ήταν τα 1.150μ. και ο οικισμός Χαλίκι Τρικάλων και ο προορισμός η Βερλίγκα, η λίμνη με τους μαιάνδρους, στα 2.000μ.

Μέσω μιας πανέμορφης ανηφορικής διαδρομής με συνεχείς εναλλαγές στο τοπίο, φτάσαμε με κόπο στον πολυπόθητο προορισμό.

Το χιόνι που λιώνει και τα νερά της βροχής σχημάτιζαν μια μοναδική λίμνη, που την στόλιζαν αμέτρητοι μοβ κρόκοι που ξεπρόβαλαν κάτω από το χιόνι. Το τοπίο έμοιαζε βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής, ένα αλπικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Αλλά και κατά την κάθοδο οι μεγάλοι καταρράκτες που ρέουν κάτω από το παγωμένο χιόνι μας αποζημίωσαν με την ομορφιά τους.

Η δεύτερη ομάδα έκανε κάποια χιλιόμετρα περισσότερα και ανέβηκε μέχρι την κορυφή Τσουκαρέλα στα 2.295 μ.

Φώτο: Γιάννης Ζέρβας
Φώτο: Γιάννης Ζέρβας

Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα, αν την επόμενη φορά οργανώσετε ένα ξεχωριστό ταξίδι, να είναι αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε την προσωπική σας υπέρβαση και να πάτε εκεί όπου αυτό που θα αντικρίσετε θα είναι πραγματικά μοναδικό και που θα μπορούν να το βλέπουν λίγοι, εκείνοι που κόπιασαν όσο κι εσείς.

Απολαύστε τις εξόρμηση μέσα από 92 στιγμιότυπα:

Κείμενο-Φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

 

Προηγούμενο άρθροΗ Μαντολινάτα του Ορφέα μας ταξίδεψε στην παλιά Λευκάδα (video)
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Χάρρυ Κλυνν