Αρχική Top Stories Μια ζεστή και συγκινητική παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μίμη Κούρτη στην...

Μια ζεστή και συγκινητική παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μίμη Κούρτη στην Λευκάδα

0

14639684_10208089217772273_127437005263451846_n

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 παρουσιάστηκε στην Λευκάδα η πρώτη ποιητική συλλογή του Μίμη Κούρτη με τίτλο «Γι’ αυτούς που χάσανε νωρίς». Μετά την απόλυτα επιτυχημένη παρουσίαση στην Αθήνα, η γενέτειρά του υποδέχτηκε τον Μίμη και οι φίλοι του και συγγενείς του γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας για να τον τιμήσουν. Ο Μίμης, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε από το απρόσωπο διαδίκτυο, έγινε ένα πρόσωπο οικείο, ένα αγαπητό πρόσωπο γιατί είναι ένας γνήσιος Λευκαδίτης που σκορπά αγάπη και χαμόγελα σε όλους.

raftopoulou

Οι Εκδόσεις “Αρισταρέτη” σχεδίασαν μια εξίσου πετυχημένη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Γι’ αυτούς που χάσανε νωρίς», με την εκδότρια, συγγραφέα και εικαστικό κ. Αγγελική Ραυτοπούλου να παρουσιάζει με αμεσότητα και με ευχάριστες εναλλαγές την εκδήλωση, με την καθηγήτρια πληροφορικής και μεταπτυχιακή φοιτήτρια βιοιατρικής κ. Υπαπαντή Θερμού να μιλά για τον συντοπίτη και φίλο της με θερμά λόγια και αληθινά, με την Δρ. Φιλολογίας, Συγγραφέα και Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού να μιλά ως η καταλληλότερη για την ποιητική συλλογή με άψογο και δομημένο, όπως πάντοτε, λόγο και με την ηθοποιό μουσικού θεάτρου κ. Καλλιόπη Σολδάτου να απαγγέλλει μοναδικά στίχους που μιλούν στην καρδιά. Παρών ήταν και ο Εκδότης κ. Δημήτρης Σταυρακάκης που μαζί με την κ. Ραυτοπούλου μίλησαν θερμά για το πόσο αξιόλογη και σημαντική ήταν η προσθήκη του Μίμη στην οικογένεια των εκδόσεων “Αρισταρέτη”. Ο κ. Σπύρος Βρεττός απήγγειλε δυο ποιήματα του παππού του Μίμη, λαϊκού ποιητή Δημήτρη Στεριώτη από την Εγκλουβή, αφήνοντας τους στίχους να μιλήσουν για τις ρίζες που διαμόρφωσαν τις αξίες και την ψυχή του Μίμη Κούρτη.

14906880_10208089211932127_2022818747210249644_n

Η παρουσίαση ήταν άκρως συγκινητική για τον Μίμη Κούρτη, που βρίσκεται στο ξεκίνημα αυτής της πορείας, που ήρθε αναπάντεχα και ευχάριστα στην ζωή του. Συγκινητική ήταν όμως και για όσους βρεθήκαμε εκεί, γιατί οι στίχοι του όσο και να θες να τους προσπεράσεις, σε καθηλώνουν, σε κάνουν μέρος της ιστορίας που διηγούνται, σε ταξιδεύουν, σου φέρνουν κόμπους στο λαιμό και δάκρυα στα μάτια.

mimis-kourtis

Ευχόμαστε στον Μίμη Κούρτη να ζήσει το όνειρό του όσο πιο όμορφα γίνεται, με υγεία και δημιουργικότητα, γιατί το αξίζει! Οι άνθρωποι που ήταν εκεί εχθές, αλλά και στην Αθήνα, του το επιβεβαίωσαν!

Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε να σημειώσουμε, ότι όλοι απόλαυσαν ένα πλούσιο μπουφέ, ακόμα και με χειροποίητα εδέσματα φίλων που έγιναν ανάρπαστα!

Ειρήνη Βονιτσάνου

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στο βίντεο του Θανάση Κατωπόδη.

Δείτε φωτογραφίες του Θανάση Κατωπόδη και της Ειρήνης Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΒ΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΈναρξη προβολών της 8ης χρονιάς της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας