Αρχική Top Stories Η νύχτα που το Κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα πλημμύρισε έρωτα!

Η νύχτα που το Κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα πλημμύρισε έρωτα!

0

20160730-DSC_0399 (Αντιγραφή) (Αντιγραφή)

Μετά από αιώνες πολέμων και μαχών το Κάστρο της Αγίας Μαύρας στην Λευκάδα “έζησε” μια νύχτα έρωτα!

Ο έρωτας του Ρωτόκριτου και της Αρετούσας, που ξετυλίγεται στο αριστουργηματικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου “Ερωτόκριτος”, “ζωντάνεψε” από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων και την Ομάδα Χορού της Σχολής “Ευρυδίκη Μεσσήνη” σε μια χοροθεατρική παράσταση που συγκέντρωσε περισσότερα από 900 άτομα! Μετά την παράσταση “Ορφέας και Ευρυδίκη” που το 2013 είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, το δυνατό αυτό “δίδυμο” επέστρεψε με μια ποιοτική και προσεγμένη παράσταση που ξεπέρασε κατά πολύ τον “πήχη” των όσων βλέπουμε σε τοπικό επίπεδο και θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Η Μυρτώ Ρεκατσίνα στο ρόλο της Αρετούσας και ο Δημήτρης Κοψιδάς στο ρόλο του Ερωτόκριτου ξεχώρισαν με τις αέρινες κινήσεις τους αποδεικνύοντας την αγάπη τους για τον χορό, που μπορεί και βρίσκει ποιοτικές διεξόδους στα στενά όρια του νησιού. Στο σύνολό τους είδαμε υπέροχες χορογραφίες του Νίκου Σταματέλου και της Ευρυδίκης Μεσσήνη που εκτελέστηκαν άψογα από τους χορευτές ενώ πολύ όμορφα ήταν και τα κοστούμια. Η ζωντανή μουσική επένδυση της παράστασης και η αφήγηση έδρασαν καταλυτικά.

Για την παράσταση εργάστηκαν περισσότερα από 70 άτομα. Δε θα σταθούμε σε μικρές ατέλειες (αναμενόμενες και λόγω του χώρου) καθώς θεωρούμε πως το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τους συντελεστές και αποτελεί μια απόδειξη πως εάν αγαπάς αυτό που κάνεις κι έχεις διάθεση για δουλειά μπορείς να εμπνεύσεις και να προσφέρεις, όπου κι αν ζεις!

Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές της παράστασης κι ευχόμαστε εκδηλώσεις αυτού του βεληνεκούς να πραγματοποιούνται συχνότερα καθώς προάγουν τον πολιτισμό. Επικροτούμε την παραχώρηση του Κάστρου για παρόμοιες εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και είχε την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας καθώς και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας.

Κείμενο: Ειρήνη Βονιτσάνου

Ακολουθούν φωτογραφίες της Φρόσως Χαλικιοπούλου, της Τατιάνας Σαΐνη, της Χρυσούλας Σκλαβενίτη και της Ειρήνης Βονιτσάνου.

Φωτογραφίες της Φρόσως Χαλικιοπούλου:

Φωτογραφίες της Τατιάνας Σαΐνη:


Backstage από την Χρυσούλα Σκλαβενίτη:

 

Έτσι όπως είδαμε την παράσταση από το τέλος των καθισμάτων:

Προηγούμενο άρθροΜάγεψαν με την παρουσία τους στη Λευκάδα η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία (video+photos)
Επόμενο άρθροΘερινές εκδηλώσεις της Σκακιστικής Ένωσης “Νικόπολη” Πρέβεζας