Αρχική Top Stories Νίκος Κονιδάρης: Περισσότερα από χίλια άτομα θα δώσουν το παρών στο 34o...

Νίκος Κονιδάρης: Περισσότερα από χίλια άτομα θα δώσουν το παρών στο 34o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

0

Με αφορμή την πραγματοποίηση του 34 Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας που θα διεξαχθεί στην Λευκάδα στις 3-4-5 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του τμήματος ΕΜΕ Λευκάδας, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Νίκος Κονιδάρης, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο και τον Δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Είναι ένα επιστημονικό γεγονός καθώς μέσα από τα συνέδρια Μαθηματικής Παιδείας που διοργανώνει η μαθηματική εταιρεία, κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, είναι ένα βήμα διαλόγου και επικοινωνίας μεταξύ της Μαθηματικής Κοινότητας, γίνονται σημαντικές συζητήσεις και δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν πνευματικές ανησυχίες να μετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου και αυτό είναι πολύ σημαντικό επιστημονικά.

Τα μαθηματικά είναι η βάση όλων των επιστημών, είπε ο κύριος Κονιδάρης, η σχέση μεταξύ μαθηματικών και πληροφορικής είναι άμεση, πολλά τεχνολογικά προβλήματα που ανακύπτουν, βρίσκουν εφαρμογή από την ανάπτυξη της μαθηματικής έρευνας και αντίστροφα. Μέσα από το συνέδριο κάποιος θα έρθει σε μια πιο άμεση επαφή με τα νέα δεδομένα.

Στο συνέδριο θα δώσουν το παρών περισσότερα από χίλια άτομα, λέγοντας ότι αν αφήσουμε στην άκρη την επιστημονική βαρύτητα την οποία έχει, είναι πολύ σημαντικό, διότι σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο θα φιλοξενήσει περίπου στα χίλια άτομα ενδεχομένως και περισσότερα.

Ο κύριος Κονιδάρης έγινε πρόσφατα διευθυντής στο Μουσικό Γυμνάσιο Λευκάδας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λέγοντας ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πάρα πολλά προβλήματα, καθώς υπήρχε μεγάλη απουσία εκπαιδευτικού προσωπικού με το σχολείο για ένα πολύ μεγάλο διάστημα να υπολειτουργεί, ωστόσο αυτό το πρόβλημα διευθετείται και είναι στην πορεία επίλυσης του, καθώς το σχολείο λειτουργεί με πρόγραμμα κανονικό και μάλιστα θα κάνει και μια εμφάνιση έκπληξη στα πλαίσια του μαθηματικού συνεδρίου.

Πηγή: lefkadatoday.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜεταβολισμός, τι είναι και πως επηρεάζεται
Επόμενο άρθροΜαριάννα Καρφάκη: Δεν γίνεται η Λευκάδα να λείπει από το νέο ακαδημαϊκό χάρτη.