Αρχική Top Stories Ο κ. Ξενοφών Βεργίνης απαντά στη Περιφέρεια για το έργο...

Ο κ. Ξενοφών Βεργίνης απαντά στη Περιφέρεια για το έργο Λιμνοδεξαμενή της Εγκλουβής

0
verginis-xenofon

verginis-xenofonΚύριε Περιφερειάρχη,

Όπως έγραψα και σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στα «Νέα της  Λευκάδας» (αριθ. φύλλου 1514/ 7-12-18) πράγματι χάρηκα και χαίρομαι  γιατί  με ανταπάντησή σας  αναφέρεστε  σε ενέργειες της ΠΙΝ, της οποίας προΐστασθε , προκειμένου να κατασκευασθεί  η λιμνοδεξαμενή Εγκλουβής!

Όπως έγραψα «το έργο αυτό είναι  έργο πνοής για τον ορεινό  όγκο Εγκλουβής – Καρυάς. Είναι έργο καθαρά αναπτυξιακό- παραγωγικό και περιβαλλοντικό και εξίσου  περισσότερο σημαντικό είναι και  η άλλη λιμνοδεξαμενή στον Άγιο Πέτρο – Ρουπακιά – Βασιλική!

Τα δύο αυτά έργα μαζί με τους δρόμους, που συνδέουν Εγκλουβή και Καρυά με Άγιο Ηλία  και Χορτάτα αντίστοιχα,  ήταν από τα μοναδικά έργα που αφορούν την ανάπτυξη και την έξοδο από την απομόνωση του ορεινού  όγκου Λευκάδος !

Τα έργα  αυτά ήταν στο  Πρόγραμμά μου  για την ανάπτυξη της Λευκάδος, κατά τη βουλευτική μου θητεία (2004-2007). Τους δρόμους πρόφθασα να τους υλοποιήσω. Τις λιμνοδεξαμενές, όμως, αν και ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και μπήκαν  στο πρόγραμμα   χρηματοδότησης με το ποσό  των 5.650.000€. δεν το πρόφθασα γιατί στις εκλογές, του Οκτωβρίου του 2007 δεν εκλέχτηκα βουλευτής!

Οι κάτοικοι  των χωριών  θα θυμούνται  τις εργασίες των μελετητών  και τις δικές μου επισκέψεις! Παρακαλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν τις σχετικές αποφάσεις  που καταχωρούνται   παρακάτω .Επομένως, κ. Γαλιτσάτο πρέπει να παραδεχτείτε:
Πρώτον : ότι τα έργα αυτά ήταν δικού σχεδιασμού και ενεργειών μελέτης και χρηματοδότησης επί Κυβερνήσεως ΝΔ και δεύτερον ότι χωρίς την υποστήριξη μελέτης έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιήσετε!
Βέβαια, να επαναλάβω ότι λυπάμαι γιατί οι δύο μελέτες παρέμειναν στα συρτάρια και τα έργα δεν υλοποιήθηκαν, κατά τη περίοδο 2007-2008! Δηλαδή, διάστημα πάνω από μια δεκαετία, όπου τα 3 χρόνια και πλέον είναι της δική σας Κυβερνήσεως και δικής σας περιόδου.
Εγώ να σας συγχαρώ γι’ αυτή σας την πρωτοβουλία να υλοποιήσετε το έργο!
Όμως , στο άρθρο που είχα γράψει απηύθυνα δύο ερωτήματα , που θάθελα να απαντήσετε. Ήταν ερωτήματα προς εσάς και τον λευκαδίτη Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Χαλικιά.
Ερωτήματα:
Πρώτον: γιατί το συγκεκριμένο έργο το θυμήθηκαν λίγους μήνες προ των εκλογών; Πρόκειται να υλοποιηθεί στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές ή είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα
Δεύτερον: Γιατί ούτε «μια κουβέντα» για το άλλο μεγάλο έργο, δηλαδή, τη Λιμνοδεξαμενή στον Άγιο Πέτρο – Ρουπακιά – Βασιλική;
Έργο πολλαπλάσιας δυναμικότητας και απόδοσης, αφού αφορά λιμνοδεξαμενή 700.000 κυβικά νερού έναντι 50.000 κυβικών της λιμνοδεξαμενής της Εγκλουβής; Εάν δεν υπάρχουν χρηματοδοτικοί πόροι, τουλάχιστον, ας μας πείτε για την προοπτική του έργου!

Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό αύριο οι περιοχές της Λευκάδας που υδρεύονται από τον Αη Γιώργη
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη Εορταγορά ενορίας Ευαγγελιστρίας Λευκάδος