Αρχική Top Stories Όπερα VS Οπερέτα: Η γενέθλια συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας (video)

Όπερα VS Οπερέτα: Η γενέθλια συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας (video)

0

Η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας έδωσε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 την γενέθλια και χριστουγεννιάτικη συναυλία της. 167 χρόνια δημιουργίας. Το αρχαιότερο σωματείο του νησιού μας και η δεύτερη αρχαιότερη Φιλαρμονική της Ελλάδας έχει μια μακρά ιστορία που μας ξεπερνά όλους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλύπτουμε τις δραστηριότητες αυτού του σωματείου στο χρόνο που αξιωνόμαστε να απολαμβάνουμε τις μουσικές της και να θαυμάζουμε την αξιέπαινη προσπάθεια των συντελεστών της.

Οι χριστουγεννιάτικες συναυλίες αποτελούν παράδοση και είναι κάτι ξεχωριστό και ασύγκριτο στην πληθώρα των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο νησί.

Την Κυριακή το βράδυ την μπάντα της ΦΕΛ συνόδευσε η Λευκαδίτισσα Mezzo Σοπράνο Ιωάννα Βρακατσέλη. Διηύθυνε ο Αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Μεσσήνης. Και τα 13 κομμάτια που εκτέλεσε η ΦΕΛ απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν δύο μαθητές και μια μαθήτρια της Φιλαρμονικής που ολοκλήρωσαν την φοίτηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εισήχθησαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για τον Άγγελο Κοψιδά, τον Νεοπτόλεμο Κουμουνδούρο και την Ευαγγελία Βρεττού η οποία συμμετέχει και στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας. Επίσης, βραβεύτηκε για την πολύχρονη προσφορά του στο σωματείο ο Περικλής Βλάχος.

Προηγούμενο άρθροΗ εκκλησιαστική ζωγραφική στη Λευκάδα και την Ιθάκη, 18ος – 20ός αιώνας. Από τον Δοξαρά στον Γαζή
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα και δίαιτα: Πώς θα αποφύγετε να αποκτήσετε περιττά κιλά