Αρχική Top Stories Όσα είδαμε την 2η ημέρα του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πλατεία Μαρκά

Όσα είδαμε την 2η ημέρα του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πλατεία Μαρκά

0

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας στην πλατεία Μαρκά. Το My Lefkada βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τους ανθρώπους και τα γεγονότα που πέρασαν στην ιστορία του 4ου Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, που άφησε ικανοποιημένους τόσο τους επισκέπτες όσο και τους διοργανωτές.

Στο Φεστιβάλ, που φέτος ήταν αφιερωμένο στις γεύσεις της θάλασσας, πήραν μέρος και μαγείρεψαν για το κοινό οι Βησσαρίων Παρθένης, Πατέρας Επιφάνιος, η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων, Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδας, και τα τμήματα μαγειρικής των ΙΕΚ Λευκάδας και Βόνιτσας.

Την δεύτερη ημέρα μαγείρεψε ο Βησσαρίων Παρθένης καλαμάρι γεμιστό με χόρτα εποχής και ντοματίνια, ο π. Επιφάνιος ψάρι αγιορείτικο, ο Φώτης Καίσαρης της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων ένα καταπληκτικό πιάτο που δοκιμάσαμε πρώτοι με καραβίδες και ραβιόλι γεμιστό με πορτσίνι, η Εύα Βοναζούντα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις σουπιές με μελάνι και ο Όθωνας Βαραγκούλης της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας μπακαλιάριο μπιάνκο.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα των τοπικών παραγωγών, γεύτηκαν τις νοστιμιές των σεφ και ψυχαγωγήθηκαν με τις μουσικές των Quartetto Branello και Jazz by Lizz & Babis Deligioridis αλλά και με τις αξεπέραστες καντάδες της Αγιομαυρίτικης Παρέας.

Την παρουσίαση του Φεστιβάλ ανέλαβε ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Κουνιάκης που όπως και κάθε φορά ήταν άψογος.

Μπορείτε να δείτε σχετικό ρεπορτάζ από την πρώτη ημέρα [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΠαντρεύτηκε ο Τσουκαλαδιώτης μπασκετμπολίστας Δημήτρης Βεργίνης με την Ελεάνα Παπαϊωάννου
Επόμενο άρθροΈκτακτη ανακοίνωση: Και σήμερα αυξημένος o κίνδυνος πυρκαγιάς στην Λευκάδα