Αρχική Top Stories Παρουσίαση του Ι. Ανυφαντή και της Ειρ. Περδικάρη στη Βιβλιοθήκη

Παρουσίαση του Ι. Ανυφαντή και της Ειρ. Περδικάρη στη Βιβλιοθήκη

0

20160330_211107 (1024x576)

Με την παρουσίαση δυο νέων ποιητών από τη Λευκάδα άνοιξε ο κύκλος «Βήμα σε νέους λογοτέχνες» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης. Σε μια ζεστή και ατμοσφαιρική βραδιά στη Βιβλιοθήκη το κοινό γνώρισε την Ειρήνη Περδικάρη και τον Ιωάννη Ανυφαντή μέσα από τις πρώτες ποιητικές τους συλλογές.

Η Προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Ρούσσου καλωσόρισε το κοινό ενώ εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος κ. Ιωάννα Λιβιτσάνου.

Το ποιητικό έργο της Ειρήνης Περδικάρη παρουσίασε η Δρ. Παρασκευή Κοψιδά – Βρεττού, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, ενώ αναγνώστηκαν ποιήματα από την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο “όνειρα κρυμμένα”.

Για τον Ιωάννη Ανυφαντή μίλησε ο κ. Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας και μεταφραστής. Ο κ. Ανυφαντής μίλησε περί ποίησης κι έπειτα διάβασε ποιήματά του από την πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο “Γυάλινες Εικόνες” και από τη δεύτερη ποιητική του συλλογή που θα εκδοθεί σύντομα.

Ακολούθησε διάλογος με τους ποιητές και το κοινό και στη συνέχεια η κ. Πάττυ Καλού και η κ. Μαρία Ναστούλη παρουσίασαν μελοποιημένους στίχους του Ιωάννη Ανυφαντή, τα “Όνειρα” και την “Καντάδα” σε μουσική και ενορχήστρωση της Πάττυς Καλού. Η “Καντάδα” μάλιστα ξεχώρισε σε διαγωνισμό παραδοσιακής μουσικής και σύντομα θα κυκλοφορήσει από την FM Records.

Προηγούμενο άρθροΠαραμένουν τα PZL στα Ιόνια Νησιά
Επόμενο άρθροΘαν. Καββαδάς: Υπογραφές για την προμήθεια 10 οικίσκων και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής στους σεισμοπαθείς