Αρχική Top Stories Πλήθος κόσμου στο νησάκι για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Πλήθος κόσμου στο νησάκι για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

0

Σε ανάμνηση της διελεύσεως του ιερού σκηνώματος του Αγίου Νικολάου (το 1087) πανηγύρισε σήμερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι. Πλήθος κόσμου βρέθηκε και φέτος στον εορτασμό του Αγίου, διπλή ευκαιρία για να επισκεφθούν και το νησάκι καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ενώ έγινε και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πάνω στο νησί.

Το νησάκι που ο ‘Αγγελος Σικελιανός και η Εύα Πάλμερ περνούσαν στιγμές έμπνευσης και γαλήνης κάθε χρόνο διαβρώνεται ολοένα και περισσότερο. Το κομμάτι της ξηράς που βρίσκεται ο Ναός συρρικνώνεται και αποκόπτεται από το απέναντι κομμάτι ξηράς, που βρίσκουν καταφύγιο πάμπολλα πτηνά για να γεννήσουν τα αυγά τους. Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση η διάβρωση από τα κύματα θα συνεχιστεί.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τους κυρίους που μας μετέφεραν αφιλοκερδώς με τα προιάρια τους, χωρίς εκείνους θα ήταν αδύνατη η προσέγγιση του νησιού.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τον σημερινό γιορτασμό ενώ μπορείτε να δείτε πως ήταν το νησάκι πριν πολλά χρόνια και να διαπιστώσετε την διάβρωση που έχει υποστεί [εδώ].

Σχετικά με την ιστορία του νησιού μπορείτε να δείτε περισσότερα στο go lefkas

Προηγούμενο άρθροΈρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα – 3 οι νεκροί
Επόμενο άρθροΦωταγώγηση της ξύλινης γέφυρας της Λευκάδας την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ