Αρχική Top Stories Το Πνευματικό Κέντρο, οι άρχοντες και η Φιέστα

Το Πνευματικό Κέντρο, οι άρχοντες και η Φιέστα

0

Το Σάββατο 22/7/17 το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας μαζί με τον Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, διοργάνωσαν μια συναυλία κινηματογραφικής μουσικής με θέμα «Νότες και Εικόνες», στην πλατεία Αη Γιάννη.

Το μουσικό σύνολο το αποτελούν τέσσερα δικά μας παιδιά, αξιόλογοι Λευκαδίτες μουσικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν μια θαυμάσια συναυλία που συνδύαζε μουσικές από κινηματογραφικές ταινίες και παράλληλη προβολή κάποιων σκηνών των ταινιών αυτών σε οθόνη. Πρωτοποριακή και αξιέπαινη πρωτοβουλία που δεν άφησε αδιάφορους τους Λευκαδίτες θεατές (και όχι μόνο) που τίμησαν και καταχειροκρότησαν το σχήμα αυτό για την ποιοτική του δουλειά.

Δυστυχώς όμως αδιάφοροι στην μουσική αυτή βραδιά στάθηκαν ο Εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου -υπό την αιγίδα του οποίου έλαβε χώρα η συγκεκριμένη συναυλία- καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Άρχοντες που ξεκάθαρα προτίμησαν την εκδήλωση της φιέστας του Ορφέα (Festa del Canale) που γινόταν την ίδια εκείνη ώρα στο κανάλι. Μια εκδήλωση που περιείχε λίγο καρνάβαλο, λίγο χορό, λίγο λέηζερ, λίγο τραγούδι, λίγο Αργεντίνικο τάνγκο, λίγο Αρχαία  Ελλάδα (αυτό το τελευταίο δεν κατάλαβα που κολλάει..), πολύ μπλα μπλα και μπόλικη χρυσόσκονη προς τέρψιν των οφθαλμών των παρευρισκομένων, έτσι για να λέμε ότι πήγαμε και είδαμε κάτι ναι μεν ακαθόριστο και χωρίς καθόλου θέμα αλλά γκλάμουρ, πολύ γκλάμουρ βρε παιδί μου!!! Το όπιο λοιπόν του λαού επισκίασε μια ποιοτική παράσταση που δυστυχώς παρά την δουλειά και τις ικανότητες των παιδιών αυτών που κόπιασαν πολύ για αυτό το αποτέλεσμα, δεν κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκπροσώπου τόσο του Πνευματικού Κέντρου όσο και της Δημοτικής Αρχής. Πόσο κρίμα είναι αυτό? Το νησί των ποιητών, του λόγου και της τέχνης, έρμαιο της φθήνειας, της απαξίωσης και των πανηγυριών…

Όμως τελείως απαξιώθηκε η συναυλία και από όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα με μηδενική παρουσία και χωρίς καμμία απολύτως αναφορά στο καλλιτεχνικό αυτό γεγονός. Απ’ ότι καταλαβαίνω όμως την συγκεκριμένη βραδιά όλα λειτούργησαν αποκλειστικά και μόνο υπέρ της φιέστας….

Αυτό  βέβαια θα πρέπει να ήταν απογοητευτικό και για τα ίδια τα παιδιά του μουσικού αυτού συνόλου να βλέπουν τους ΄Αρχοντες να λάμπουν δια της πελώριας απουσίας τους… Σίγουρα άξιζαν καλύτερης μεταχείρισης και σεβασμού για την ποιοτική τους συμβολή στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού μας, στον πραγματικό πολιτισμό που μας αξίζει, έναν πολιτισμό που περιέχει δρώμενα άρρηκτα δεμένα με την επτανησιακή μας ταυτότητα και κουλτούρα, έναν πολιτισμό όμως  που τον νίκησε κατά κράτος ο καρνάβαλος του καλοκαιριού, το εφέ, το πανηγυράκι και οι λοιποί φιγουρατζήδες.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ


Σημ. My Lefkada: Η Ομάδα του My Lefkada το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 δεν μπόρεσε να καλύψει καμία εκδήλωση στην πόλη της Λευκάδας. Οι φωτογραφίες της συναυλίας του Μουσικού Συνόλου επισυνάφθηκαν από τον κ. Γεωργάκη.

Προηγούμενο άρθροΔυναμικό ξεκίνημα εγγραφών στους 5ους «εν Νικοπόλει Άκτια» Αγώνες Δρόμου
Επόμενο άρθροΚΚΕ Λευκάδας: Πρόσκληση σε εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση στην Καρυά