Αρχική Top Stories Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Forum Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Forum Λευκάδας

0

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 10-11-2017 τα εγκαίνια του πολυσυνεδρίου “Forum Λευκάδας” το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας και φιλοξενείται στους χώρους του.

Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει εκθέσεις προϊόντων και να συλλέξει πληροφορίες για το νησί της Λευκάδας, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και να λάβει πληροφόρηση για νέες πρακτικές και καινοτομίες στον τουρισμό και το επιχειρείν, ακόμα και να απολαύσει τους υπέροχους ζωγραφικούς πίνακες της Tia Bley ή να πάρει ιδέες για το πως μπορεί να δημιουργήσει κατασκευές και διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα υλικά που έχει στήσει όμορφα η “Λευκογαία”. Επιπλέον, καινοτομία αποτελεί η παρουσία πολλών εκπροσώπων ξένων Επιμελητηρίων και φορέων που θα επισκεφτούν μονάδες της περιοχής και θα αναζητήσουν πεδία συνεργασίας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο π. Αθανάσιος Κοσμάς που εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Σέρβος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κ. Γρηγόρης Γκογκάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, η Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας– JCI Hellas κ. Σοφία Μιχαλοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μαντούβαλος, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Λευκάδας, επιχειρηματίες.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς και ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας κ. Ξενοφώντας Βεργίνης. Οι ομιλίες τους είχαν ως θέμα τις τουριστικές υποδομές και τους οδικούς άξονες στην Λευκάδα. Ο κ. Καββαδάς επικεντρώθηκε κυρίως στο ζωτικό έργο της ζεύξης της Λευκάδας και της αποσυμφόρησης της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες από τα αυτοκίνητα. Επίσης, περιέγραψε τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του νησιού η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής, όπως η Αμβρακία Οδός και μίλησε για την ανάγκη αναμόρφωσης της περιοχής του Βλυχού με την δημιουργία μαρίνας. Ο κ. Βεργίνης αναφέρθηκε κυρίως στους οδικούς άξονες που διατρέχουν το νησί της Λευκάδας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ενδοχώρα καθώς και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού που οφείλει να είναι και πολιτιστική. Και οι δυο ομιλητές μίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα του νησιού και την ανάγκη της καλύτερης διαχείρισης των πολυάριθμων επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες βελτιώνοντας τις υποδομές του νησιού και το τουριστικό προϊόν.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου και της Κυριακής διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

10:00  Τρόποι συμπλήρωσης βιογραφικού σημειώματος και μέθοδοι για μια επιτυχημένη συνέντευξη για εργασία
11:30  Νέος κύκλος προγραμμάτων ΕΣΠΑ
12.30   Έξυπνες εφαρμογές για τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες
13:30 Η παρουσία της GLOBILED και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα PAY AS YOY SAVE
16:30 Ανακαλύψτε πως μπορείτε και να αισθάνεστε υπέροχα
17:30 Οι επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών και ο σωστός τρόπος χρήσης τους
18:30  Η σημασία της ανακύκλωσης
19:30  Εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών, η αξία των εξαγωγών  – Επιχειρηματικές Σχέσεις με την Βουλγαρία
20:30  Βραβεία Επιχειρηματικότητας

Από τις 19:00 το απόγευμα στoν εκθεσιακό χώρο θα πραγματοποιούνται δράσεις και γευσιγνωσία Λευκαδίτικης γαστρονομίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

11:00 Βραβεύσεις μαθητών Επαγγελματικού Λυκείου και Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
12:00   Το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας
17:00  Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα πρό και μετά μνημονίου
19:00  Διατροφική αξία

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚόκκινα δάνεια: Στο μέσο όρο τα Ιόνια, πρωταθλήτρια η Δυτική Ελλάδα