Αρχική Top Stories Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη σχέση των Μαθηματικών με την καθημερινή ζωή...

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη σχέση των Μαθηματικών με την καθημερινή ζωή των παιδιών

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η εκδήλωση αφορούσε την σχέση των μαθηματικών του σχολείου με την καθημερινή ζωή των παιδιών και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Τυρλής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας καλωσόρισε το κοινό η Πρόεδρος κ. Αλεξία Πουλή ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Παραστήματος της Ε.Μ.Ε. στην Λευκάδα κ. Νίκος Κονιδάρης.

Ο κ. Τυρλής μίλησε για την καθοριστική επαφή των μαθητών του Δημοτικού με τα Μαθηματικά και τον σημαντικό ρόλο του δασκάλου που καλείται να διδάξει και να μεταδώσει την μαθηματική επιστήμη. Τόνισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης τρόπων προσέγγισης και διδασκαλίας των Μαθηματικών με ελκυστικό, βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο που θα κερδίσει τους μικρούς μαθητές καθώς και την εγκαθίδρυση συνεργασίας με τους γονείς ώστε να λειτουργούν βοηθητικά. Επεσήμανε την αναγκαιότητα χρήσης παραδειγμάτων μέσα από την καθημερινότητα ώστε ο μαθητής να μάθει πως να επιλύει καθημερινά προβλήματα, συνειδητοποιώντας την αξία των Μαθηματικών και αποκτώντας θετική στάση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης βοηθημάτων τόσο για το δάσκαλο όσο και για την οικογένεια όπως ο Μικρός Ευκλείδης, το μαθηματικό περιοδικό που εκδίδει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο κ. Τυρλής με την αμεσότητά του και τον απλό του λόγο κέρδισε το κοινό που συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε της ομιλίας του.

Προηγούμενο άρθροΒ΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Αποτελέσματα και βαθμολογία 18ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΔημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες: Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Επιμελητήριο Λευκάδας