Αρχική Top Stories Οι πρώτοι απόφοιτοι της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδας &...

Οι πρώτοι απόφοιτοι της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδας & Ιθάκης

0

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η απονομή των πτυχίων των πρώτων αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας & Ιθάκης.

Πριν την απονομή τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πίσω από την Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, προστάτη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφίλου. Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν οι διδάσκοντες της Σχολής, ο Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Βασίλειος Κακλαμάνης και ο Διευθυντής κ. Νεκτάριος Θάνος, πλαισιωμένοι από τους μαθητές τους.

Ο Εσπερινός και ο Αγιασμός τελέστηκε παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας π. Νικηφόρου

Στη συνέχεια τελέστηκε στο χώρο της “Καταφυγής” ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της τρέχουσας χρονιάς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ενώ τίμησε και τον επί πενήντα και πλέον χρόνια ιεροψάλτη της Ενορίας Φτερνού Λευκάδος κ. Φίλιππο Κατωπόδη, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα και δίπλωμα. Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης όσο και ο Δ/ντής της Σχολής κ. Νεκτάριος Θάνος απηύθυναν κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να διδαχθεί την βυζαντινή μουσική να εγγραφεί στην Σχολή της Ι.Μ.Λ.Ι.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο κ. Γρηγόριος Κονιδάρης, ο κ. Ιωάννης Βονιτσάνος.

Ακολούθως, απονεμήθηκαν τα πτυχία στους τρεις πρώτους αποφοίτους της Σχολής, στον Αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη, στον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Λευκάδας κ. Ιωάννη Βονιτσάνο και στον κ. Γρηγόριο Κονιδάρη που επί τέσσερα έτη παρακολουθούσε τα μαθήματα ερχόμενος από τον Πόρο.

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα ζωγραφικής από τον Θέαλο
Επόμενο άρθροΜαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους από το ΦΩΤΟ.κύτταρο