Αρχική Top Stories Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το νοσοκομείο της Λευκάδας δηλώνει ο Διοικητής κ....

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το νοσοκομείο της Λευκάδας δηλώνει ο Διοικητής κ. Μίχας

0

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας κ. Βησσαρίων Μίχας. Ο κ. Μίχας, ιατρός (οδοντίατρος), ευγενικότατος και ευδιάθετος μας υποδέχτηκε στο γραφείο και μας δήλωσε από την αρχή ότι είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε κάθε μας ερώτηση και να λύσει κάθε μας απορία. Τον κ. Διοικητή πλαισίωσαν ο Διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών κος Περδικάρης και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Λευκάδας κ. Αντωνία Ξηρομερίτη.

Ξεκινώντας ο κ. Μίχας είπε ότι αποφάσισε να δώσει την πρώτη συνέντευξη τύπου, 5 μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να έχει προλάβει να ενημερωθεί για τα ζητήματα του νοσοκομείου και να μπορεί να μας ενημερώσει για τις παρεμβάσεις αλλά και τους στόχους που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Λευκάδας.

Όπως είπε και ο ίδιος ως ιατρός στο νοσοκομείο της Πρέβεζας γνώριζε την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το νοσοκομείο της Λευκάδας κατά τα έτη 2013 – 2014 και το 2015, που στην ουσία το νοσοκομείο συνέχισε να λειτουργεί λόγω των υπεράνθρωπων προσπαθειών του προσωπικού του νοσοκομείου.

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 όμως και όπως δείχνουν τα στοιχεία, άρχισε η ανοδική πορεία του νοσοκομείου ειδικά στο κομμάτι που αφορά την στελέχωση του ιδρύματος με ανθρώπινο δυναμικό.

Συγκεκριμένα το 2015 στο νοσοκομείο της Λευκάδας εργάζονταν 174 άτομα, ιατρικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό και στο τέλος του 2016 αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στους 196.

Στο νοσοκομείο της Λευκάδας αυτή την στιγμή εργάζονται:

  • μόνιμο επιστημονικό και λοιπό παραιατρικό προσωπικό: 22 άτομα
  • μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό 97
  • Διοικητικό προσωπικό: 34 άτομα μόνιμο προσωπικό και 5 άτομα επικουρικό
  • Ιατρικό προσωπικό 20 μόνιμους ιατρούς και 11 επικουρικούς
  • Ειδικευόμενους ιατρούς: 2 άτομα

Σχετικά με την Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας ο κ. Μίχας δήλωσε ότι μετά από το κλείσιμο της κλινικής το 2012, πριν από ένα μήνα πάρθηκε απόφαση για την επαναλειτουργία του καρδιολογικού τμήματος αμέσως μόλις έρθει (μέσα στον Γενάρη) και ο τρίτος μόνιμος καρδιολόγος που προσλήφθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Σχετικά με την Ορθοπεδική κλινική ο κος Διοικητής δήλωσε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου λειτουργεί όλο το μήνα χωρίς ελλείψεις αφού τον Δεκέμβρη ήρθε στο νοσοκομείο και τρίτος ορθοπεδικός ιατρός (μόνιμος) και εντός του Ιανουαρίου θα αναλάβει εργασία και ο τέταρτος ορθοπεδικός (μόνιμος). Μάλιστα τόνισε ότι πολλά ορθοπεδικά περιστατικά από το νοσοκομείο της Πρέβεζας εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Το ακτινολογικό τμήμα διαθέτει τρεις ιατρούς και λειτουργεί όλο το μήνα μετά την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού τον περασμένο Αύγουστο.

Στο δυναμικό της παθολογικής κλινικής που αυτή την στιγμή διαθέτει 2 παθολόγους την επόμενη εβδομάδα θα προστεθεί ένας γενικός ιατρός, ενώ σύντομα θα προσληφθεί και ένας ακόμα παθολόγος.

Σε ότι αφορά το παιδιατρικό τμήμα ο κ. Μίχας μας ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δύο γιατροί και πολύ σύντομα θα γίνει και η πρόσληψη του τρίτου παιδιάτρου αφού όπως είπε η διαδικασία βρίσκεται στην φάση των ενστάσεων.

Ο κ. Μίχας έκανε ξεκάθαρο ότι η εικόνα του νοσοκομείου είναι ανοδική χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι βρίσκεται στο επίπεδο που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο ίδιος επιθυμεί.

Κύριος στόχος του Διοικητή και του ΔΣ του νοσοκομείου είναι η καθολική, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες και κατοίκους του τόπου μας.

Σχετικά με το νέο νοσοκομείο ο κ. Μίχας μας ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή η Διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας και την ΥΠΕ για την προκήρυξη δώδεκα θέσεων μόνιμων ιατρών μέχρι τον Μάρτη του 2017.

Επίσης με μεγάλη χαρά, μας δήλωσε ότι εγκρίθηκε ο αξονικός τομογράφος 16 τομών που δεν είχε προβλεφτεί στην αρχική μελέτη του νέου νοσοκομείου. Μάλιστα ήδη έγινε και η σχετική διαμόρφωση του χώρου που θα τοποθετηθεί το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα.

Ακόμα μας είπε ότι με χρήματα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας, ο Δήμος ανέλαβε να φέρει εις πέρας έργα τα οποία δεν είχαν επίσης συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη, όπως σύνδεση με δίκτυα αλλά και έργα σχετικά με τα όμβρια ύδατα του συγκροτήματος κ.α. Εξαιτίας αυτών των πρόσθετων εργασιών όπως είπε η παράδοση του νέου νοσοκομείου δεν θα γίνει τον Μάιο του 2017 αλλά μερικούς μήνες (2-3) αργότερα.

Μια ακόμα προσθήκη στο νέο νοσοκομείο είναι και η προσθήκη 6 κρεβατιών ΜΕΘ, πράγμα το οποίο αναβαθμίζει το συνολικό επίπεδο της υγείας όχι μόνο της Λευκάδας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Στην μονάδα αιμοκάθαρσης του νέου νοσοκομείου θα υπάρχουν 3 επιπλέον θέσεις, δίνοντας έτσι λύση σε ένα πάγιο πρόβλημα του νομού μας.

Σχετικά με το ΕΚΑΒ ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε ότι μετά την παραλαβή ενός ασθενοφόρου τον Αύγουστο που μας πέρασε, μέσα στον Φεβρουάριο του 2017, θα παραληφθεί ακόμα μια μονάδα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το πρώτο μέρος της ενημέρωσης από τον κ. Μίχα

Ακούστε παρακάτω τα ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου Λευκάδας που παρουσίασε ο Διοικητής κ. Μίχας

Ακούστε τι δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου σχετικά με τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας του Νομού της Λευκάδας

Σχετικά με την ακίνητη περιουσία του Νοσοκομείου της Λευκάδας ο κ. Μίχας δήλωσε ότι η καταγραφή της και η αξιοποίηση της, αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και το ΔΣ του ιδρύματος.

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕορτασμός των Θεοφανείων στην Λευκάδα