Αρχική Top Stories Σημαντική συνεργασία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας με τον Οργανισμό Special Olympics Hellas

Σημαντική συνεργασία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας με τον Οργανισμό Special Olympics Hellas

0

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας του δραστήριου ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας με τον Οργανισμό Special Olympics Hellas.

11 ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας προπονούνται από τις 8 Μαρτίου 2018 με τους γυμναστές της Δομής κ. Πολίτη Μαρία και κ. Μαλακάση Κώστα και θα συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες που διοργανώνουν τα Special Olympics Hellas στο Λουτράκι τον Μάιο. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση με συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, που αποτελεί την έναρξη του ετήσιου προπονητικού προγράμματος, παραβρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, οι Αντιδημάρχοι κ.κ. Μάρκος Νικητάκης και Κώστας Σέρβος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κ. Γρηγόρης Γκογκάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Σπύρος Πολίτης, εργαζόμενοι στην εκπαίδευση καθώς και στις κοινωνικές δομές του Δήμου Λευκάδας, πρόεδροι αθλητικών σωματείων, γονείς και ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας. Για τον Οργανισμό “Special Olympics Hellas” παραβρέθηκαν ο κος Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβης ε.τ. και Πρόεδρος Special Olympics Hellas και η κα Άρτεμις Βασιλικοπούλου, Εθνική Διευθύντρια Special Olympics Hellas.

Το κοινό καλωσόρισε ο Διευθυντής του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας κ. Άγγελος Βονιτσάνος που με μεγάλη χαρά και συγκίνηση χαιρέτισε τη συνεργασία με τον Οργανισμό “Special Olympics Hellas”, μια συνεργασία που ονειρεύτηκε και προσπαθούσε να γίνει πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια. “Η συνεργασία είναι κληρονομιά για τους ωφελούμενους μας και τις οικογένειες τους. Θέλω να είστε αρωγοί αν χρειαστεί οτιδήποτε και οι γονείς αλλά και οι υπόλοιποι στην προσπάθεια αυτή που ξεκινάμε για να συμμετάσχουν τα παιδιά σε αγώνες και εμείς που είμαστε καθημερινά μαζί τους ξέρουμε ήδη τι χαρά θα τους προσφέρει ένα τέτοιο ταξίδι. Είναι μια εμπειρία ζωής για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης που εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο και ο  Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Νικητάκης, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ, που ανήκει το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Περδικάρη, οι οποίοι απουσίαζαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Ο π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης εξέφρασε τη βούληση της τοπικής Εκκλησίας να στηρίξει και αυτή την συνεργασία, πέραν των δράσεων του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που ήδη στηρίζει.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Νικητάκης είπε μεταξύ άλλων ότι “Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία, είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι γι’ αυτό, πιστεύουμε ότι ξεκινά μια πολύ μεγάλη, καινούργια σελίδα στις δραστηριότητες του Δήμου Λευκάδας και τη ΔΕΠΟΚΑΛ. Δεν θα γινόταν τίποτα απ όλα αυτά χωρίς την δραστηριότητα, το μεράκι, την αυτοθυσία και την πραγματική δουλειά των εργαζομένων της ΔΕΠΟΚΑΛ και των εθελοντών αυτής της Δομής”. Ο κ. Νικητάκης διάβασε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λευκάδας που ευχαρίστησε τον Οργανισμό “Special Olympics Hellas” για την πενηντάχρονη προσφορά του καθώς και για τη συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, συνεχάρη τους εργαζομένους στις Δομές του Δήμου που εθελοντικά ανέλαβαν την οργάνωση, την προπόνηση και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας καθώς και τα παιδιά που συμμετέχουν ήδη στις προπονήσεις, μεταδίδοντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και νίκης.

Ο κος Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβης ε.τ. και Πρόεδρος Special Olympics Hellas δήλωσε πολύ χαρούμενος που ξεκινά μια νέα συνεργασία σε ένα νησί της Ελλάδας. Παρουσίασε εν συντομία μια σχετικά άγνωστη ιστορία της οικογένειας Κένεντι στην Αμερική, η οποία δημιούργησε τα Special Olympics πριν 50 χρόνια. Πλέον ο Οργανισμός έχει παρουσία σε 172 χώρες και υλοποιεί πληθώρα αθλητικών και μη προγραμμάτων. Σε παγκόσμιο επίπεδο αριθμεί 5.600.000 αθλητές με νοητική αναπηρία, οι οποίοι αθλούνται σε 28 αθλήματα ολυμπιακού τύπου από τα οποία 22 είναι θερινά και τα 6 χειμερινά. Στην Ελλάδα το κίνημα διανύει 29 χρόνια παρουσίας και συνεχούς ανάπτυξης. Ο κ. Κοδέλλας τόνισε ότι η πεμπτουσία είναι η χαρά και η κοινωνική ένταξη των αθλητών με νοητική αναπηρία, που αναπτύσσονται σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, µοιραζόµενοι τη χαρά που ο αθλητισµός προσφέρει. Ο κ. Κοδέλλας επεσήμανε πως βρίσκονται στη Λευκάδα για να δουν πως θα φέρουν στο νησί τις ιδέες του κινήματος και απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για χορηγίες ώστε να υλοποιηθούν δράσεις.

Η κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου, Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas, τόνισε ότι τα προγράμματα του Οργανισμού δεν απευθύνονται μόνο στους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας, αλλά σε κάθε άτομο με νοητική αναπηρία στο νησί καθώς και στους μαθητές των σχολικών μονάδων της Λευκάδας. Μοιράστηκε τις σκέψεις για υλοποίηση προγράμματος κανόε καγιάκ ή ιστιοπλοΐας στην πόλη της Λευκάδας καθώς και την ένταξη ειδικής διαδρομής στον Πράσινο Ημιμαραθώνιο της Λευκάδας. Η κ. Βασιλικοπούλου πρόβαλλε βίντεο με δράσεις του Οργανισμού ενώ στο τέλος της ζεστής και μεστής εκδήλωσης τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πρόσφεραν δώρα στους εκπροσώπους του Οργανισμού Special Olympics Hellas.

Προηγούμενο άρθρο1η Έκθεση Ζωγράφων της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΦιλολογικό βραδινό στην Πάτρα με ομιλία του Λάμπρου Σ. Βρεττού