Αρχική Top Stories Η συναυλία της Μπαντίνας του Μουσικού Σχολείου και …η οικογένεια!

Η συναυλία της Μπαντίνας του Μουσικού Σχολείου και …η οικογένεια!

0

Ένα σχολείο πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από την απομνημόνευση της σχολικής ύλης, τους βαθμούς και τις προαγωγικές εξετάσεις. Ένα σχολείο πρέπει πολυεπίπεδα να μορφώνει και να κοινωνικοποιεί τους μαθητές, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες. Ένα σχολείο πρέπει να έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία, να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του, να διευρύνει τους ορίζοντες όλων. Και πρέπει σε αυτό το σύστημα να αναπτύσσονται σχέσεις ζωής, σχέσεις αγάπης για μια καθημερινότητα που αξίζει να βιώνεται. Και η αγάπη όταν υπάρχει, πάντα ξεγλιστρά και φτάνει στον απέναντι, τον αγγίζει και νιώθει κι εκείνος μέλος μιας οικογένειας, πιο διευρυμένης, αυτής που πια αναφέρεται στην κοινωνία. Και αυτά ακριβώς συμβολίζει για εμάς και το Μουσικό Σχολείο της Λευκάδας. Ένα σχολείο που η αγάπη για την μουσική διαχέεται παντού, ακούγεται δυνατά και μοιράζεται σε όλους. Γιατί πως αλλιώς να νιώσεις όταν παρακολουθείς αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν και να προοδεύουν, όταν σου προσφέρουν παραστάσεις που σε ταξιδεύουν και σου παρέχουν πολιτιστικό πλούτο. Πώς αλλιώς να αισθανθείς όταν ακούς τους μαθητές να αποκαλούν το σχολείο οικογένειά τους, όταν ευχαριστούν τον καθηγητή τους για τις αμέτρητες διδακτικές ώρες και τις δεκάδες παραστάσεις που μοιράστηκαν. Πώς να μην χειροκροτήσεις ολόθερμα ένα σύνολο και μια παράσταση που είναι αποτέλεσμα των μαθημάτων σε ένα δημόσιο σχολείο, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Μαέστρος κ. Έκτωρ Μερκούρης. Πώς να μην νιώθεις περήφανος και τυχερός που ζεις σε έναν τόπο που οι μπάντες των σωματείων και του Μουσικού Σχολείου ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο των πολιτών.

Η συναυλία της Μπαντίνας του Μουσικού Σχολείου παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης (11-5-2017) συνολικά δεκατέσσερα κομμάτια, τα δώδεκα επισήμως στο πρόγραμμα, τα υπόλοιπα δυο επειδή ούτε ο κόσμος αποχωρούσε ούτε κι εκείνοι ήθελαν να σταματήσουν! Συμμετείχαν περισσότεροι από 40 μαθητές του σχολείου υπό την διεύθυνση του κ. Έκτορα Μερκούρη και υπό την παρουσία του Κυριακού Σφέτσα μεταξύ των θεατών. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του σχολείου με τίτλο “Μουσική Άνοιξη 2017”. Ευχόμαστε να “ανθίζουν” πολιτιστικά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να μπορούμε κι εμείς ως πολίτες να νιώθουμε συχνότερα πνευματική ανάταση.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Τα παιδιά χάρισαν στον κ. Μερκούρη μια μπαγκέτα για να τον ευχαριστήσουν για όσα τους πρόσφερε στα χρόνια της μαθητικής τους ζωής

Προηγούμενο άρθροΟι Λευκαδίτισσες – για τη Γιορτή της Μητέρας
Επόμενο άρθρο1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων Ν. Λευκάδας