Αρχική Top Stories Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας στην ΙΓ΄ Μαθητιάδα

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας στην ΙΓ΄ Μαθητιάδα

0

Το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας συμμετείχε για πρώτη φορά εκπροσωπώντας το νομό Λευκάδας στην ΙΓ΄Μαθητιάδα, που έλαβε χώρα στην Πρώτη Σερρών κατά το διάστημα 18-22 Μαΐου 2018.

Πρόκειται για ένα θεσμό που το πνεύμα του είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν απευθύνεται σε αθλητές αλλά σε όλους τους μαθητές.

Για πέντε συνεχόμενες μέρες, μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε όλα τα Ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Όλο αυτό έγινε με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών, αθλητών και ολυμπιονικών.

Η ομάδα του Μουσικού σχολείου Λευκάδας συμμετείχε με 18 μαθητές – μαθήτριες από την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου και συγκεκριμένα:

Ανδριόπουλο Γιώργο, Βαρζώκα Μαρίσια, Γράψα Στέφανο, Θεριανού Αριστιάννα, Θερμού Γεωργία, Καββαδά Γεωργία, Κασόλα Σπύρο, Κατωπόδη Στέλλα, Κατωπόδη Θανάση, Κόσμο Νάο, Κτίστη Ευρυπίδη, Λάζαρη Γιώργο, Λεβεντοπούλου Δέσποινα, Μεσσήνη Ευαγγελία, Παλούκη Σπύρο, Παπαδάτου Δήμητρα, Σκεπετάρη Ερμόλαο, Τζίνη Φαίδρα.

Οι μαθητές επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, γνωριμίες με παιδιά από άλλες χώρες και πόλεις αλλά και με 10 μετάλλια (3 χρυσά: Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ομαδικό Μπάντιμγκτον, Ομαδικό Ρυθμική – Κορδέλα, 2 Αργυρά: κανόε – καγιάκ ατομικό, ξιφασκία, 5 χάλκινα: ιστιοπλοΐα, μπάσκετ αγοριών ομαδικό, μπάντιγκτον ατομικό, ιππική δεξιοτεχνία, κανόε-καγιάκ ατομικό).

Μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία ήταν το φύτεμα ελιάς, που πήρε το όνομα του κάθε σχολείου που συμμετείχε.

Συνοδοί καθηγητές και εμψυχωτές στην προσπάθεια των παιδιών ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Χαλικιά Αργυρή και ο μουσικός Κατσούλης Λάμπρος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην κα Ακριβή Μεταξά, ορισθείσα από την Επιτροπή της ΙΓ΄ Μαθητιάδας ως πρέσβειρα του τόπου μας στη διοργάνωση, η οποία έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο, καθώς υποστήριξε βήμα-βήμα την συμμετοχή αυτή, σε όλους τους τομείς.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Νικόλαος Κονιδάρης

Προηγούμενο άρθροΟμάδα γονέων με παιδιά στο Γυμνάσιο από το Κέντρο Πρόληψης “Δίαυλος”
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας