Αρχική Top Stories Ταξίδι ζωής: Το My Lefkada στην μαγευτική Δρακόλιμνη της Τύμφης

Ταξίδι ζωής: Το My Lefkada στην μαγευτική Δρακόλιμνη της Τύμφης

0

Πάνε πολλά χρονιά που η Μάγια Τσόκλη με την ταξιδιωτική της εκπομπή “Ταξιδεύοντας” στην ΕΡΤ παρουσίαζε το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο της Δρακόλιμνης της Τύμφης. Αυτομάτως γιγαντώθηκε μέσα μου ως προορισμός, ως ένας τόπος δύσκολα προσεγγίσιμος, ένας τόπος που λίγοι μπορούν να δουν στην ζωή τους. Και με τα χρόνια η επιθυμία αυτή όχι μόνο δεν εξασθενούσε αλλά έπαιρνε ολοένα και πιο ονειρικές διαστάσεις.

Η συμμετοχή μου στις εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας άρχισε δειλά δειλά πριν μερικά χρόνια (και σίγουρα όχι με σκοπό το ανέβασμα στην Τύμφη). Πέρυσι η διαδρομή που είχε επιλεγεί ξεπερνούσε κατά πολύ τις δυνατότητές μου και προς μεγάλη μου απογοήτευση δεν πήγα, νιώθοντας σαν να έφτασα στη βρύση και δεν ήπια νερό. Κι ας μην ξεκίνησα ποτέ για εκείνο το ταξίδι!

Φέτος έφτασε το πλήρωμα του χρόνου! Ήρθε και η δική μου ώρα για το πολυπόθητο ταξίδι!

Η διαδρομή ξεκινά από το πανέμορφο Μικρό Πάπιγκο στα 1.040 μ. και διαρκεί 4 ώρες έως την Δρακόλιμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων, ΒΔ της κορυφής Πλόσκος (2377m), ΒΑ της κορυφής Αστράκας (2436m), Ν της μονής Στομίου και ΔΒΔ της κορυφής Γκαμήλας (2497m) η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης.

Η διαδρομή είναι ανηφορική, απαιτητική, οι στάσεις για μια ανάσα πολλές, το τοπίο όμως ανταμείβει με την ομορφιά του και την θέα προς την Αστράκα. Υπάρχουν κιόσκια που προσφέρουν ίσκιο και τρεις βρύσες με τρεχούμενο νερό.

Άλογα που βόσκουν μας καλωσορίζουν στο καταφύγιο κι έπειτα κατηφορίζουμε σε λιβάδια που αμέριμνα βόσκουν άλογα μικρά και μεγάλα, και συναντάμε μικρότερες λιμνούλες, εικόνες πολύ μακριά από την όποια καθημερινότητά μας.

Μια ακόμη μεγάλη ανηφόρα δοκιμάζει τις αντοχές μας και ελάχιστα μέτρα πριν την κορυφή το καταφύγιο των αλπικών τριτώνων, των δράκων, απλώνεται μπροστά μας.

Η Δρακόλιμνη της Τύμφης (ή της Γκαμήλας) ανταμείβει τον κόπο μας με την ομορφιά της και την σπανιότητα του τοπίου που την περιβάλλει. Η εκπλήρωση ενός ονείρου αποτελεί πια γεγονός… και κάπως έτσι τα όνειρα παύουν να είναι όνειρα!

Κείμενο-φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Και πριν δείτε τις φωτογραφίες, μπορείτε να πάρετε μια μικρή “γεύση” της διαδρομής που ακολουθήσαμε με drone από το βίντεο της εκπομπής Happy Traveller

Προηγούμενο άρθρο878.441,84€ για την αποκατάσταση του δρόμου Χορτάτων, Κομηλιού, Δράγανου, Αθανίου έως Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Νήρας
Επόμενο άρθροΑναζητούνται στοιχεία για το αυτοκίνητο που τραυμάτισε υπάλληλο καθαριότητας