Αρχική Top Stories Θανάσης Περδικάρης: Στο θέμα των σκουπιδιών είναι εύκολο να πετάξουμε την καυτή...

Θανάσης Περδικάρης: Στο θέμα των σκουπιδιών είναι εύκολο να πετάξουμε την καυτή πατάτα

0

perdikaris

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης με αφορμή το τρίτο φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λευκάδα.

Στην παρέμβαση του, ο κύριος Περδικάρης εξήγησε το λόγο που δεν τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής με αφορμή την ενημέρωση της μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για δημιουργία ΧΥΤΥ στη θέση Αμμόκαμπος, λέγοντας ότι όπως εξελίχθηκε κατάσταση, που δεν ήταν η καλύτερη που μπορούσε να λειτουργήσει για έναν δημοκρατικό διάλογο σε ένα όργανο αντιπροσωπευτικό  της κοινωνίας,επέλεξε να μην μιλήσει,  “αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχω  να πω πράγματα”, συμπλήρωσε.

“Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είναι αδυναμία της δημοτικής αρχής, απλά η δημοτική αρχή και δεν είναι εγωιστικό, έχει μάθει να λειτουργεί σε άλλες συνθήκες, έχει μάθει να λειτουργεί δημοκρατικά, με διάλογο, δεν προσπαθεί να φιμώσει κανέναν και το έχει αποδείξει με το παραπάνω και πολλές φορές ίσως γίνεται υπερβολική και προσπαθεί πάντα μέσα στα πλαίσια της άκρατης Δημοκρατίας να βρει λύσεις.”

Σύμφωνα με τον κύριο Περδικάρη στο θέμα των σκουπιδιών πρέπει να φτάσουμε σ’ ένα σημείο ώστε να κάνουμε έναν σχεδιασμό σωστό, αυτό εξάλλου ήταν στο πρόγραμμα της δημοτικής Αρχής και κανένας δεν μας κατηγορεί, ίσα-ίσα αυτό λένε ότι ο σχεδιασμός ήταν μέσα στο πρόγραμμα μας και νομίζω και εκτιμώ ότι αυτό απαιτεί και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, να δοθεί λύση μακράς πνοής, με σύγχρονες προδιαγραφές υλοποιώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο  σχεδιασμό.
Ακόμα και αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν  στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένη Παρασκευής καταλαβαίνουν ότι πρέπει να βρεθεί λύση, στο θέμα των σκουπιδιών, ωστόσο υπάρχει και παραγοντισμός, αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο,  έχει προϊστορία στο θέμα των σκουπιδιών καθώς πάντα υπήρχε ένα τέτοιο θέμα.

Για την Δημοτική Αρχή είναι εύκολο να  πετάξουμε την καυτή πατάτα,ανέφερε  το θέμα είναι όλοι θεσμικοί, όπου και αν βρίσκονται, σε όποιο πόστο κι αν είναι πρέπει να έχουν πρόταση.

Ωστόσο η πρόταση εδώ δεν μπορεί να είναι αλά καρτ, άλλη όταν συζητάμε μεταξύ μας και άλλη όταν υπάρχουν πολίτες μπροστά.

Πρέπει να βγούμε ευθέως μπροστά και να πούμε αυτό πρέπει να κάνουμε.

Όσον αφορά το ερώτημα του βουλευτή κ. Καββαδά για το αν γνωρίζουν   κάτι για τη χρηματοδότηση της ΜΟΠΑΚ,  ανέφερε ότι δημοτική αρχή δεν γνωρίζει κάτι, ωστόσο αν το γνωρίζει ο ίδιος  καλό θα ήταν να μας ενημερώσει.

Οι προσπάθειές μας είναι σε καλό δρόμο, είχαμε μέχρι τώρα την συμπαράσταση της πολιτείας όσο μπορεί να την έχουμε, γιατί είναι ορισμένα πράγματα τα οποία δεν μπορούν επιβληθούν και από κει και πέρα την όποια χρηματοδότηση μέσα στις δύσκολες συνθήκες νομίζω ότι θα εξασφαλίσουμε.

Στην προτροπή του βουλευτή Λευκάδας να υπάρξει μαζική πίεση στο υπουργείου, ο κ. Περδικάρης ανέφερε:

“το πάμε όλοι μαζί να πιάσουμε το υπουργείο δεν το λέω μέσα από ανακοινώσεις και δελτία τύπου, γιατί αυτή η δημοτική αρχή και θα είμαι ξεκάθαρος αν είχε βγάλει δελτία τύπου, – του κατόπιν ενεργειών μου-, θα είχαμε γεμίσει τον τόπο.

Και η δημοτική αρχή έχει συναντηθεί  τους υπουργούς για τα σκουπίδια, ωστόσο στο θέμα της λύσης πρέπει να πάμε όλοι μαζί, να ακούσουμε  τι προτείνει ο καθένας, προτάσεις συγκεκριμένες,  καταγεγραμμένες και να τις προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Όσον αφορά  εκτίμηση του δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκη  οποίος σε επικοινωνία που είχε με το lefkadatoday.gr και την εκτίμηση του,  ότι είναι λανθασμένος ο τρόπος που ακολουθεί η  δημοτική αρχή,  ο κ. Περδικάρης είπε ότι όλοι γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες, για να συμπληρώσει:” Όταν  στο δημοτικό συμβούλιο πήραμε  ομόφωνη απόφαση, φτιάξαμε  επιτροπή για να αναθέσουμε στο πολυτεχνείο μελέτη για το ΧΥΤΥ,  γιατί δεν βγήκε τότε ο  κύριος Αποστολάκης να μας πει ότι είναι λάθος ο χειρισμός μας;”

Γιατί θέλει τώρα να μας πει αυτό το πράγμα; Ο σχεδιασμός και η μελέτη στο πολυτεχνείο είναι ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η αυτόνομη λύση,  ήταν θέση όλων μας, τώρα εγώ δεν μπορώ να πω γιατί κάποιοι αλλάζουν άποψη προσπαθώντας να πάνε από το ένα στο άλλο. Οι επαφές που έγιναν με το Δήμο Ανακτορίου Βόνιτσας ήταν εξαντλητικές και αυτό το  γνωρίζει ο ίδιος, ο καθένας μπορεί να βγει να πει την αλήθεια, να πει ότι πιέζομαι και δεν θέλω να το κάνω, αλλά μιλούσαμε και πριν φέρουν τα σκουπίδια του Πύργου στη Βόνιτσα.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα πλάνα της Λευκάδας στο video clip των Neverne bebe
Επόμενο άρθροΑπό το πρωί χωρίς νερό η πόλη της Λευκάδας