Αρχική Top Stories Το θεατρικό τμήμα του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου (φωτο-βίντεο)

Το θεατρικό τμήμα του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου (φωτο-βίντεο)

0

DSC_0708

«Της κακομοίρας» από το 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας (φωτο-βίντεο).

Στα πλαίσια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, ανέβηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 η γνώστη και αγαπημένη κωμωδία «Της κακομοίρας» (Μπακαλόγατος) του Χρήστου και του Γιώργου Γιαννακόπουλου από το 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας.

Η παράσταση παίχτηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και σε αυτή την παράσταση. Μια αξιέπαινη προσπάθεια από μέρους των παιδιών-ηθοποιών από άποψη ερμηνείας και απόδοσης του κινηματογραφικού έργου.

Για το ιδιαίτερα αξιόλογο χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα αλλά και τον επαγγελματισμό των παιδιών ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι υπεύθυνοι καθηγητές του σχολείου κ. Βεργίνη Αναστασία, κ. Κτενά Παναγιώτα, κ. Δουφλιά Εμανουέλα, κ. Κούρτης Σπυρίδων, κ. Κατωπόδη Ανδριάννα και κ. Βλάχου Ζωή.

Τα παιδιά εισέπραξαν το πιο δυνατό χειροκρότημα ως αντάλλαγμα για την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι” αυτό προσπαθεί να το αποφύγει.

Το έργο είχε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1963.

Πηγή: agrinioreport.com

Προηγούμενο άρθροΟμιλία για τον Θεόδωρο Στάμο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Επόμενο άρθροMagical girl από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας