Αρχική Top Stories Τσιτσιπάς: «Νιώθω περήφανος που είμαι Ελλήνας και εκπροσωπώ αυτή τη σημαία»

Τσιτσιπάς: «Νιώθω περήφανος που είμαι Ελλήνας και εκπροσωπώ αυτή τη σημαία»

0

 

Απολαυστικός και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ιστορική του πρόκριση οΣτέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για όλους και για όλα έχοντας πάντα ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο τουΕίναι πλέον το πρόσωπο του τουρνουά και στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ιστορική του πρόκρισηστους «4» του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεψε και πάλι την παράσταση…

Με τις γεμάτες νόημα ατάκες του, αλλά και με τις (φυσιολογικές λόγω ηλικίας) αντιδράσεις του στις ερωτήσεις/επισημάνσεις των εκπροσώπων του Τύπου που ήθελαν να τα μάθουν όλα.

Από την πλούσια κόμη του μέχρι τους σελέμπριτις που του έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης κι αγάπης, από το πώς πέρασε το βράδυ του μετά την τεράστια νίκη του επί του Φέντερερ, μέχρι τα βίντεο που ανεβάζει στο youtube.

Κι η έκφραση στο πρόσωπό του όταν ενημερώθηκε πως μετά την επίσημη παράκλησή του να «εγγραφούν» ακόμη περισσότεροι στο κανάλι του, διπλασιάστηκαν όσοι τον παρακολουθούν ήταν όλα τα λεφτά.

«Αλήθεια; Δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοια επιρροή αυτό που είπα μετά τον προημιτελικό. Μάλλον θα είμαι πιο προσεκτικός όταν θα ποστάρω το επόμενο βίντεό μου. Θα συνεχίσω να το κάνω και δεν αλλάζει και αυτές οι τελευταίες νίκες δεν αλλάζουν κάτι σε μένα σαν προσωπικότητα. θα προσπαθήσω να παραμείνω ο ίδιος. Είναι πολύ ωραίο να έχεις τέτοια αποτελέσματα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μείνεις αυτός που είσαι και να μην σκέφτεσαι πολύ τον εαυτό σου».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν έχει ιδέα για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα μετά τη νίκη του επί του Φέντερερ…
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Έχω κάποιες εικόνες από τα social media, αλλά ειλικρινά θέλω να δω περισσότερα. Είχα πολλά μηνύματα στα οποία δεν έχω προλάβει να απαντήσω και σίγουρα καταλαβαίνω ότι ο κόσμος στην πατρίδα ενδιαφέρεται και είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πως πέρασε το βράδυ μετά τη νίκη του επί του Ελβετού κι αποκάλυψε:

«Ηταν μία δύσκολη διαδικασία να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ. Είχα κι ένα πόνο στο δάκτυλο και γενικά σ’ όλο μου το σώμα και είχα πολύ ένταση. Ηταν πολύ δύσκολο όμως χθες το βράδυ κοιμήθηκα καλά. Δέχθηκα τόσα πολλά μηνύματα από Ελληνες celebrities που ούτε καν ήξερα ότι παρακολουθούσαν τένις. Όπως είπα και πριν φαίνεται ότι αυτό που κάνω εδώ έχει μεγάλη επιρροή πίσω στην πατρίδα».

Κι όταν οι ξένοι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να τους αποκαλύψει τους celebrities που του έστειλαν μηνύματα απάντησε με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει: «Είμαι σίγουρος ότι δεν τους ξέρετε. Είναι Ελληνες celebrities κι όχι παγκοσμίως γνωστοί».

«Είπες ότι ο στόχος σου είναι ο ημιτελικός. Γιατί όχι ο τελικός;», ήταν η επόμενη ερώτηση με τον Τσιτσιπά να απαντά αφοπλιστικά: «Μα αυτό είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσεις. Είμαι ικανοποιημένος που πέτυχα το στόχο μου, αλλά αυτή είναι η αρχή για να προχωρήσεις πιο πέρα… Αυτό ήταν το μίνιμουμ».

Ο επόμενος του έδωσε συγχαρητήρια στα ελληνικά, τον ρώτησε για το αν τα μακριά μαλλιά του μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα!
«Γι’ αυτό θα προσλάβω την επόμενη εβδομάδα κομμωτή», είπε αρχικά και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε γέλια με τον Στέφανο να συμπληρώνει: «Επειδή έχω μακρύ μαλλί γι’ αυτό φοράω κορδέλα. Ειναι το σήμα κατατεθέν μου και θα το κρατήσω».

Λογικό να ρωτηθεί για την επιρροή των γονιών του που κι οι δύο έπαιζαν τένις, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πόσο τυχερός είναι που προέρχεται από μια τέτοια οικογένεια, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πόσο κοντά βρέθηκε στο να μετακομίσει στην Αυστραλία (κάτι που θα τον βοηθούσε στην καριέρα του).

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν ποτέ κοντά σε κάτι τέτοιο. Ισως για τους Αυστράλους να γινόταν κάτι τέτοιο αλλά όχι, δεν ήμουν ποτέ κοντά», είπε προς απογοήτευση των Αυστραλών και συμπλήρωσε με ταπεινότητα: «Ειμαι περήφανος που είμαι Ελλήνας και που εκπροσωπώ το μπλε και το άσπρο της χώρας μου και αυτή τη σημαία».

Κι όταν η κουβέντα πήγε στον πιθανό αντίπαλό του στον ημιτελικό, ο Τσιτσιπάς ναι μεν μίλησε με σεβασμό, αλλά έδειξε ξεκάθαρα να πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει και το εμπόδιο που λέγεται Ναδάλ.

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα στον τελικό στο Τορόντο. Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά που θα έχω την ευκαιρία πρέπει να τα πάω καλύτερα. Είχα πει τότε ότι μπορώ να τον κερδίσω, επειδή τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό με τον τρόπο που βγήκε, αλλά νιώθω ότι πράγματι μπορώ να το κάνω», ήταν τα λόγια του και συνέχισε: «Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά:
πηγή:www.protothema.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Λευκάδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του
Επόμενο άρθροΠρόσκληση στην κοπή πίτας του Συλλόγου Απανταχού Δραγανιτών “ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ”