Αρχική Top Stories Ξεκινούν οι 6οι Ιόνιοι Αγώνες. Ο Σπύρος Μεσσήνης μιλά στο My Lefkada

Ξεκινούν οι 6οι Ιόνιοι Αγώνες. Ο Σπύρος Μεσσήνης μιλά στο My Lefkada

0

6oi ionioi agwnes

Ξεκινούν το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαΐου 2016 οι 6οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου που διοργανώνει ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, το Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας

Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας κ. Σπύρο Μεσσήνη να μας μιλήσει για τους σημαντικούς αυτούς αγώνες στίβου που πραγματοποιούνται στο νησί μας.

My Lefkada: Πότε ξεκίνησαν οι Ιόνιοι Αγώνες και ποιους σκοπούς και στόχους έχουν;

Σπύρος Μεσσήνης: Οι  Ιόνιοι Αγώνες Στίβου ξεκίνησαν το 2011 και διοργανώνονται για 6η συνεχή  χρονιά. Ο βασικός σκοπός ήταν η συμμετοχή των αθλητών του συλλόγου σε αγώνες, με δεδομένη την απουσία ημερίδων στη γύρω περιοχή. Με αφορμή τον εορτασμό της Ένωσης των Επτανήσων θέσαμε ως στόχο την «αθλητική» ένωση των Επτανήσων. Επίσης στόχος είναι η αρωγή στην καθιέρωση της Λευκάδας ως αθλητικός – τουριστικός προορισμός.

My Lefkada: Πείτε μας δυο λόγια για τη φετινή διοργάνωση.

Σπύρος Μεσσήνης: Κάθε χρόνο προσπαθούμε η διοργάνωση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Φροντίσαμε λοιπόν σε πρώτη φάση να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή πολλών και όσο το δυνατόν καλύτερων αθλητών. Φέτος θα συμμετάσχουν πάνω από 25 σωματεία από όλη την Ελλάδα, με περίπου 500 αθλητές, πολλοί εκ των οποίων έχουν σημειώσει σημαντικές διακρίσεις, όπως η Κορίνα Πολίτη, ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο Παναγιώτης Ανδρεάδης, η Έφη Κολοκυθά, η Κων/να Ρωμαίου, ο Γιάννης Σταματελόπουλος, η Παναγιώτα Δόση, η Γεωργία Αρναντωνάκη, ο Φίλιππος Τζανής, κα.

My Lefkada: Μιλήστε μας για το Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας που είναι ο διοργανωτής αυτών των αγώνων.

Σπύρος Μεσσήνης: Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας είναι το δεύτερο αρχαιότερο αθλητικό σωματείο στη Λευκάδα, μετά τον Τηλυκράτη, ιδρυθείς το 1975. Ασχολείται αποκλειστικά και εξειδικευμένα με το στίβο τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ακαδημιών. Στη μακρά διάρκεια της 40χρονης λειτουργίας του έχει βγάλει πλήθος αθλητών και πρωταθλητών, πολλοί εκ των οποίων έκαναν τον αθλητισμό τρόπο ζωής και ασχολήθηκαν με αυτόν είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

My Lefkada: Το κοινό της Λευκάδας έχει αγκαλιάσει τους Ιόνιους Αγώνες;

Σπύρος Μεσσήνης: Με το δεδομένο ότι μιλάμε για στίβο, η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και πολλοί συντοπίτες μας, όχι μόνο τους περιμένουν, αλλά και προσφέρονται να βοηθήσουν στην πραγματοποίησή τους. Το κοινό της Λευκάδας τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται περισσότερο για τον κλασικό αθλητισμό και προσδοκούμε με εκδηλώσεις τέτοιου είδους και επιπέδου να το μυήσουμε ακόμη περισσότερο στην οικογένεια του στίβου. Νομίζω ότι φέτος θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχής συλλόγων, αθλητών αλλά και προσέλευσης θεατών.

Περισσότερα για τους 6ους Ιόνιους Αγώνες μπορείτε να δείτε [εδώ] και [εδώ]. Οι αγώνες ξεκινούν στις 14:30 στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθρο2 εκθέσεις σπάνιου υλικού στη Βιβλιοθήκη και τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Λευκάδας για την Ένωση της Επτανήσου
Επόμενο άρθροΑνακοινώσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες-Πρέβεζα