Αρχική Top Stories Ξενοφών Βεργίνης: Αν ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρω...

Ξενοφών Βεργίνης: Αν ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρω να είστε σίγουρος ότι θα κάνει την σωστή επιλογή

0

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο πρώην Βουλευτής και Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης.

Ξεκινώντας τον σχολιασμό από τα προβλήματα του νησιού και αναφερόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, είπε ότι έχει τονίσει κατ’ επανάληψη πως  τα θέματα υγείας έχουν άμεση προτεραιότητα για τον πληθυσμό όχι μόνο της Λευκάδας, αλλά και όσων επισκέπτονται το νησί στους μήνες τουριστικής περιόδου που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται.

“Είναι γεγονός ότι οι νοσοκομειακές υποδομές στην Λευκάδα περιορίζονται μέχρι στιγμής στο παλιό νοσοκομείο και το Κ.Υ της Βασιλικής, καθώς το προσωπικό αν και έχει αυξηθεί δεν είναι μόνιμο και παράλληλα δεν είναι σωστά κατανεμημένο στις κλινικές και αυτό δημιουργεί προβλήματα, καθώς οι ελλείψεις είναι σημαντικές ιδιαίτερα στην χειρουργική κλινική.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει γιατρός να εφημερεύει στην χειρουργική κλινική και να έχουμε την συνήθεια να παραπέμπουμε τα περιστατικά στην Πρέβεζα και Άρτα,”,  λέγοντας ότι φοβάται ότι αυτό δεν είναι συνήθεια, καθώς δεν συμβαίνει μόνο μια φορά και  όταν αυτό παρατηρείται,  εκτός από το γεγονός ότι δημιουργεί πρόβλημα από την πλευρά των ασθενών, ενώ  δημιουργεί  παράλληλα και μια εντύπωση στους Λευκαδίτες ότι αποδυναμώνεται το Νοσοκομείο Λευκάδας, όχι με την έννοια να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας, αλλά ότι δεν λειτουργεί με επάρκεια το δικό μας και αυτό είναι θέμα του διοικητή του Νοσοκομείου και δεν μπορεί να αντιδρούμε την τελευταία στιγμή, αλλά να υπολογίζουμε αν θα έχουμε γιατρό και αυτά όπως είπε τα έχει τονίσει κατ΄ επανάληψη στον διοικητή Λευκάδας σε επίσκεψη μαζί του, αλλά και μέσα από την αρθρογραφία του.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι  κατά καιρούς έχει αναφερθεί και στο γεγονός ότι το κλίμα στο Νοσοκομείο δε είναι ευχάριστο, καθώς πρέπει να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία και βοήθεια από όλες τι πλευρές.

Δεν είναι δυνατόν να μην προβλέπεται τους καλοκαιρινούς μήνες το προσωπικό στο Νοσοκομείο και όλα αυτά δημιουργούν προβληματισμό και ερωτήματα καθώς πρέπει ο διοικητής του Νοσοκομείου να πάρει μια θέση και να δίνει απαντήσεις.

Στον ισχυρισμό της διοίκησης ότι τρέχουν οι διαδικασίες για πρόσληψη επικουρικού και μόνιμου χειρουργού, αλλά και ότι η τωρινή κατάσταση είναι καλύτερη από  το 2015, είπε ότι δεν γίνεται κάθε φορά να κάνουμε βουτιά το παρελθόν όταν θίγουμε σοβαρά προβλήματα.

Επίσης ανέφερε ότι χρειάζεται μόνιμο προσωπικό, καθώς οι επικουρικοί δεν είναι μόνιμοι και δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν μετά την λήξη της σύμβασης τους.

Αυτός που διοικεί ένα οργανισμό υγείας κοιτάζει να έχει μόνιμο προσωπικό και να κοιτάζει πως να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών, καθώς αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και στην παιδιατρική κλινική.

Μάλιστα στον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε δωμάτιο  για να μείνει ο γιατρός και να εφημερεύει  είπε ότι δεν είναι σκέψεις σωστές, υπήρξε παρέμβαση του  αντιπεριφερειάρχη, στη συνέντευξη του στον Prisma 91,6, ωστόσο δεν τα είπε τόσο καθαρά τα πράγματα και πρέπει να τα λέμε όπως είναι, συμπλήρωσε.

Μάλιστα είπε ότι όποιος εφημερεύει μένει εντός νοσοκομείου και όχι εκτός λέγοντας ότι  αυτή δεν είναι δικαιολογία και δεν πρέπει να την επικαλούμαστε.

“Το νοσοκομείο Λευκάδας έπρεπε ήδη να έχει συμπληρώσει το απαραίτητο προσωπικό, ώστε όταν ανοίξει το νέο νοσοκομείο να έχει πλήρη επάρκεια σε όλες τις κλινικές.

Το νέο νοσοκομείο θα πρέπει μεταξύ άλλων να είναι κέντρο προσέλκυσης ικανών και μόνιμων ανθρώπων, τόσο σε νοσηλευτικό, όσο και σε ιατρικό καθώς και διοικητικό προσωπικό και να πάρει διαστάσεις υψηλών προδιαγραφών, λέγοντας χαρακτηριστικά τι προδιαγραφές θα πάρει αν ξεκινήσει χωρίς να λείπουν τα ουσιώδη, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερα να μην ξεκινήσει.

Σχολιάζοντας το τμήμα περιφερειακής ανάπτυξη που δημιουργείται στην Λευκάδα, είπε ότι ο ίδιος ως βουλευτής έκανε τεράστια προσπάθεια να δημιουργηθούν τα τμήματα που λειτουργούν αυτή την στιγμή στο ΤΕΙ, λέγοντας ότι αυτά τα αντικείμενα έπρεπε να παραμείνουν.

Όλοι οι άρχοντες του τόπου έπρεπε να γνωρίζουν ότι συζητιέται η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος λειτουργίας στα Ιόνια Νησιά και έπρεπε να μην δοθεί το αντικείμενο πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος στην Κέρκυρα.

Μάλιστα είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάθε τόσο θα πρέπει να αλλάζει η εκπαίδευση στην Λευκάδα, να γίνονται νέα τμήματα και οι εισηγητές να ταλαιπωρούνται και να περιμένουν να δει τι θα γίνει στην συνέχεια.

Όσον αφορά  το Νομοσχέδιο το χαρακτήρισε πρόχειρο, ενώ τάχτηκε υπέρ της ανωτατοποίησης του ΤΕΙ, λέγοντας ότι είναι καλή η δημιουργία Ιόνιου Πανεπιστημίου.

“Πρέπει ωστόσο να διασφαλίσουμε αν η εκπαίδευση θα παρέχεται, σωστά, ορθά και αποδοτικά και αυτό έχει  μεγαλύτερη σημασία από το όνομα.

Ο κύριος Βεργίνης επέμεινε στο ότι θα έπρεπε τα τμήματα του ΤΕΙ να παραμείνουν αναβαθμισμένα στο νησί, λέγοντας ότι τόσο ο Δήμαρχος, ο Βουλευτής και ο οποιοσδήποτε άλλος να μην ενδώσουν σε αυτό.

Μάλιστα το αντικείμενο του τμήματος αν θα λειτουργήσει  θα καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση συγκλήτου ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και τους εκπαιδευτικού προσωπικού, αναρωτώμενος αν θα καταφέρει να λειτουργήσει αυτό το τμήμα και πότε.

“Θα είναι όλα έτοιμα μέχρι 30 Ιουνίου του 2019 για την λειτουργία του νέου τμήματος;  Τα κτήρια θα είναι έτοιμα αφού ακόμα δεν έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για την εκπαίδευση;”

Στην κριτική που ακούστηκε ότι ο τοπικός Βουλευτής κ. Καββαδάς έπρεπε να ψηφίσει το Νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου τμήματος στην Λευκάδα, απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει σε αυτό το νομοσχέδιο, δεν έχει ορθολογικές λύσεις για θέματα παιδείας, η οποία διαχρονικά ασθενεί βαρύτατα και όχι μόνο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

“Ένας βουλευτής δεν ψηφίζει μια διάταξη μόνο, κατ΄ εξαίρεση επειδή δημιουργείται τμήμα στην Λευκάδα, αλλά νομοθετεί για όλη την Ελλάδα και όχι για την περιοχή του, αν πάσχει γιατί να το ψηφίσει;”

Ωστόσο και για την Λευκάδα όπως είπε δεν γνωρίζει αν ο βουλευτής συμφωνούσε με το συγκεκριμένο τμήμα, ωστόσο τόσο ο ίδιος, αλλά και οι υπόλοιποι είχαν αναγγείλει την δημιουργία άλλου τμήματος ναυτιλιακών σπουδών και αυτό εξαφανίστηκε.

Αυτή η παλινδρόμηση και η κατάσταση που δεν γνωρίζει κανείς την επόμενη μέρα τι ειπώθηκε από την προηγούμενη, δεν είναι εκπαίδευση και το όλο θέμα υποφέρει, λέγοντας ότι στην Λευκάδα έπρεπε να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα τμήματα.

Στο ερώτημα για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τον ίδιο και αν προσδιορίζεται σε αυτοδιοικητικό η κοινοβουλευτικό επίπεδο ανέφερε ότι ως υπεύθυνο άτομο σε όλη του την ζωή, είπε ότι είναι στην διάθεση των Λευκαδίων και του κόμματος για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

«Φαντάζομαι ότι οι ιθύνοντες γνωρίζουν και το παρελθόν μου και το παρών μου και μπορεί να μαντέψουν το μέλλον μου», ανέφερε καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τα αντικείμενα που γνωρίζω από πολύ καλά έως άριστα και θα με εμπιστευτούν σε αυτά που πραγματικά πρόκειται να αποδώσω.»

«Εγώ όπου πάω θέλω να γνωρίζω το αντικείμενο και να είμαι παρόν, δεν μπορώ να διεκδικώ μακριά από αντικείμενο που δεν γνωρίζω.

Η αλήθεια είναι ότι επιτέλους πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και να πάρουμε τους κατάλληλους για το κατάλληλο αντικείμενο, ο κ. Βεργίνης έχει δώσει όχι δείγματα, αλλά αποδείξεις και των ικανοτήτων και δυνατοτήτων και παράλληλα χρηστής διοίκησης.»

«Αν λοιπόν ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρω να είστε σίγουρος ότι θα κάνει την σωστή επιλογή, στο που θα προσφέρω και θα την περιμένετε.»

Μάλιστα στο ερώτημα αν τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Λευκάδας μπορούν να διεκδικήσουν τον δήμο στην Λευκάδα, είπε ότι τα τοπικά στελέχη πρέπει πάντα να αποφασίζουν συλλογικά και πάντα στο πνεύμα και γράμμα του καταστατικού της παράταξης.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχει διάσταση στα στελέχη ως προς τις διαδικασίες, διότι υπάρχει συγκεκριμένο καταστατικό που προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η έκφραση της γνώμης της τοπικής επιτροπής του κόμματος, πρέπει να είναι μέσα στα χρονικά πλαίσια, αλλά και αξιοκρατική.

Από εκεί και πέρα η τελική απόφαση του προέδρου να ορίσει τους τρεις υποψηφίους.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία δεν σκέφτεται με στενή κομματική αντίληψη, εκτιμώντας ότι θα στηρίξει όσους ικανούς δηλώσουν ενδιαφέρον και κάποιον θα στηρίξει, ωστόσο δεν θα δώσει χρίσμα.

Στο ερώτημα αν υπάρχει στο μυαλό του κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο είπε ότι κάποια στιγμή ο λαός να αποφασίζει πιο δημιουργικά και αποφασιστικά και τα κόμματα να επιλέγουν πρόσωπα κύρους, καθώς η δημοκρατία αρχίζει να λειτουργεί από την δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρόλο που ο ίδιος δεν θα επιλέξει, υπάρχουν ικανά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας και στο δημοτικό συμβούλιο, θα υπάρξουν και νέα που θα βγουν, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει μια ορθή επιλογή, η πρόταση της να είναι ορθολογική, το κόμμα να κάνει την ορθή επιλογή, αλλά και οι κάτοικοι να επιλέξουν αναλογικά και όχι με την απόλυτη κομματική διαύγεια, λέγοντας ότι κάποτε πρέπει να επιλέγουμε ικανά πρόσωπα με γνώσεις, ικανότητες, εμπειρία και κυρίως να έχουν διοικητικά, οργανωτικά και διαχειριστικά στοιχεία γιατί μέχρι τώρα ο δήμαρχος υπογράφει και αποφασίζει.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στήριξε το κόμμα, «κλέβοντας» την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην μονοεδρική Λευκάδα είπε οτι  και οι τρεις συνυποψήφιοι  συνέβαλαν  κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός, καθώς ικανοτήτων και της πρακτικής στο να πάρουν την έδρα, ωστόσο αν είναι ο ίδιος υποψήφιος  θα συμβάλει, αλλά θα συνεργαστεί ακόμα και αν δεν είναι υποψήφιος.

“Ο κύριος Καββαδάς θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής, εκτός και αν επιλέξει κάτι άλλο, ωστόσο το θέμα είναι ότι σα παράταξη πρέπει να ομονοήσει και να δει την συνισταμένη για να πάρουμε την έδρα.

Τώρα στο πως χάθηκε τότε η έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδήθηκε  από την Νέα Δημοκρατία υπάρχουν πολλοί λόγοι και συμπτώσεις, αλλά δόθηκε μάχη και αυτό δεν γίνεται μόνο από τους υποψηφίους, αλλά και όλοι στήριξαν την μάχη.”

Ποτέ δεν πρέπει να λέει κανείς «εγώ» γιατί και εγώ όταν πήρα την έδρα σαν βουλευτής ευχαρίστησα τον κύριο Σολδάτο γιατί μαζί πήραμε την έδρα και το ίδιο έκανε και ο κύριος Σολδάτος γιατί επίσης συνεισέφερα, άρα η προσπάθεια είναι συλλογική.

Πηγή: Lefkada Today

Προηγούμενο άρθροΤροποποίηση της γραμμής Καστός – Κάλαμος – Νυδρί
Επόμενο άρθροΕλληνικά μυαλά στο εξωτερικό: η ακτινογραφία του brain drain, 2018