Αρχική Top Stories Ξενοφών Βεργίνης: Οι ερχόμενες εθνικές εκλογές δείχνουν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ξενοφών Βεργίνης: Οι ερχόμενες εθνικές εκλογές δείχνουν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

0
https://www.mylefkada.gr/2012/April/verginis_lefkada.jpg

https://www.mylefkada.gr/2012/April/verginis_lefkada.jpg

Στις εκλογικές αναμετρήσεις των δύο Κυριακών που πέρασαν (26 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2019) η ΝΔ πέτυχε ΣΑΡΩΤΙΚΉ νίκη στις Περιφέρειες (12 στις 13) αλλά και σε πολλούς Δήμους που τα ποσοστά τους ξεπέρασαν τα αναμενόμενα και καταγράφονται ως ιστορικά. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στις ξεκάθαρες θέσεις του Κόμματος της ΝΔ και

του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στη μεθοδική και συστηματική δουλειά  των μηχανισμών λειτουργίας της παράταξης (Κεντρικών Υπηρεσιών και Περιφερειακών – ΝΟΔΕ) αλλά και των επικεφαλής των ψηφοδελτίων και των Συμβούλων που είχαν περιληφθεί στα ψηφοδέλτιά τους.

Στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επικράτησε καθαρά με υψηλό ποσοστό η κυρία Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Συγχαίρω την ίδια, τους υποψηφίους συμβούλους  και το επιτελείο της!

Στο Δήμο Λευκάδος επικράτησε, τελικά, το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Χαράλαμπου Καλού. Τον συγχαίρω θερμά και του εύχομαι δημιουργικό έργο!

Όμως, θέλω να συγχαρώ και τον Θοδωρή Σολδάτο (και τους υποψήφιους συμβούλους του ψηφοδελτίου του) για τον συνεπή και καθαρό αγώνα που έδωσαν με αποτέλεσμα στη πρώτη Κυριακή να καταλάβει την πρώτη θέση μακράν του δευτέρου, ώστε να πάρει τους ένδεκα (11) Συμβούλους έναντι των έξι (6) του δεύτερου!

Συγχαίρω εξίσου και όλους τους επικεφαλής των άλλων ψηφοδελτίων και τους  συμβούλους  τους για τον πολιτισμένο αγώνα τους.

Στο Μεγανήσι τη μάχη έδωσαν τρείς υποψήφιοι ο κ. Παύλος  Δάγλας και οι κυρίες Κατερίνα Καββαδά και Σοφία Αργύρη. Συγχαίρω τους τρείς υποψηφίους και τους υποψηφίους συμβούλους τους για τον καλό αγώνα και φυσικά τον επανεκλεγέντα νυν Δήμαρχο κ. Παύλο Δάγλα ευχόμενος συνέχιση του δημιουργικού του έργο.

Σ’ ο, τι αφορά τους Δήμους είναι περιττό να τονίσω την ανάγκη δημιουργικής και αποτελεσματικής συνεργασίας όλων των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων, αφού οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι δεν διαθέτουν την αναγκαία πλειοψηφία, λόγω του νέου  εκλογικού συστήματος.

Τέλος, οι επερχόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές (7 Ιουλίου) θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση. Όλα τα στοιχεία έδειξαν και οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ώστε να  αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μία Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε!

 

 

Προηγούμενο άρθροΕυχές Δημάρχου Μεγανησίου για πανελληνιες εξετάσεις
Επόμενο άρθροΕυχές για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων