Αρχική Top Stories Ζωή Χαλκιοπούλου: Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής και βιβλιοπαρουσίαση

Ζωή Χαλκιοπούλου: Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής και βιβλιοπαρουσίαση

0

DSCN9057 (1024x768)

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” στην πλατεία Μαρκά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Ζωής Χαλκιοπούλου με τίτλο “Τα δέντρα της ζωής μου“. Στο πλαίσιο των εγκαινίων παρουσιάστηκε και το πρώτο συγγραφικό της έργο “Δώδεκα ιστορίες κάτω από τον πλάτανο“, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Αρισταρέτη”.

Η Ζωή είναι γεμάτη ζωή! Ένας φωτεινός άνθρωπος, με ένα πλατύ και ζεστό χαμόγελο, πηγή θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας, με μια απλότητα που σε κερδίζει και με τέτοια αύρα που θες να τη γνωρίσεις. Οι πίνακες της λαμπεροί και ονειρικοί. Τα δέντρα, το κεντρικό της θέμα, απλώνουν τα κλαδιά τους και επιβάλλονται στο τοπίο. Με υπομονή δεκαετιών αναζητούν τον ουρανό και την ελευθερία, γοητεύοντας ακόμη και τις γοργόνες του βυθού που αναδύονται στο φως.  

DSCN9047 (1024x768)

Για το βιβλίο και τη Ζωή μίλησε με πολλή αγάπη αλλά και συγκίνηση ο καλός της φίλος Μίμης Κούρτης. Το βιβλίο “Δώδεκα ιστορίες κάτω από τον πλάτανο” είναι το πρώτο συγγραφικό έργο της Ζωής Χαλκιοπούλου παρότι έγραφε από παιδί. Ζωγραφίζει μόλις τέσσερα χρόνια ωστόσο εργάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη από το 1983. “Είπα να τα κάνω όλα μαζί”, λέει με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο, ύστερα από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας που είχε.

Γεννήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Κατάγεται από το χωριό των Πηγαδισάνων. Οι ατομικές της εκθέσεις γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τόσο στην Αθήνα (Art Kolonaki Gallery) όσο και στη Λευκάδα (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας – Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος”). Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Unesco Πειραιώς και Ιονίων Νήσων και συμμετέχει στις εκθέσεις που διοργανώνουν. Για το πρώτο της συγγραφικό “παιδί” λέει: “Είναι μια προσπάθεια να γίνουν πιο συγκεκριμένα τα συναισθήματα-σκέψεις, πάνω σε χαρτί, που σε συνδυασμό με τον καμβά-χρώμα, να ανακαλύψουμε πτυχές της ψυχής μας, αυτές που κι εμείς από φόβο, κρύβουμε καλά μέσα μας”.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την όμορφη βραδιά των εγκαινίων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή προς το κοινό μέχρι τις 27 Ιουλίου, 11:00 – 13:00 και 20:00-22:00.

Για το My Lefkada: Ειρήνη Βονιτσάνου

13680928_10208016088094791_6969896773080084395_n

Προηγούμενο άρθροΓίνομαι μέλος της οικογένειας του Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΟ Νίκος Κονδυλάτος καλεί συλλόγους, τοπικά συμβούλια και φορείς στον Αλέξανδρο