Αρχική Uncategorized Απάντηση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στον Θ. Καββαδά για τη θέση αναισθησιολόγου στο...

Απάντηση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στον Θ. Καββαδά για τη θέση αναισθησιολόγου στο Γ. Ν. Λ.

0

Ο κ. Καββαδάς, βουλευτής με την ΝΔ στη Λευκάδα έχει το πολιτικό θράσος να μας κατηγορεί, ως εκλεγμένα συνδικαλιστικά μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Λευκάδας, ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική μας δράση.

Συγκεκριμένα, μας κατηγορεί γιατί καταψηφίσαμε στο ΔΣ στις 31/07/2019, την εισήγηση της Διοίκησης του νοσοκομείου για το  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  ΜΠΑΛΩΜΑ,  που και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΛΥΝΕΙ και ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, αυτό της  προκήρυξης θέσης για αναισθησιολόγο με ΜΠΛΟΚΑΚΙ για ένα μήνα και 11 εφημερίες.

Αυτοί που με τις πολιτικές τους ρημάξανε το ΕΣΥ,μας κουνάνε και το δάκτυλο και λίγο πολύ μας λένε, πως είναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ να υποστηρίζουμε τις διαχρονικές μας θέσεις.

Αυτοί που επί διακυβέρνησή τους, ΚΛΕΙΣΑΝΕ 15 νοσοκομεία, ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ  την πρωτοβάθμια υγεία, ΤΣΕΚΟΥΡΕΨΑΝΕ 10.000 οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία!!!

Αυτοί που στην περιοχή μας το 2014 επί διακυβέρνησή τους , ΑΦΗΣΑΝ το νοσοκομείο με ΕΝΑ  παθολόγο με αποτέλεσμα να ΚΛΕΙΣΕΙ η παθολογική κλινική, ΕΚΛΕΙΣΑΝ όλα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία του νησιού, ΔΙΑΛΥΣΑΝ  το Κέντρο Υγείας Βασιλικής ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ  ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, ΕΔΙΩΞΑΝ  τους υγειονομικούς που εργάζονταν στο ΠΕΔΥ-πρώην  ΙΚΑ  Λευκάδας, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ 2 από τους 14 γιατρούς που υπηρετούσαν και το 2012,   ΠΑΣΟΚκαι ΝΔ μαζί, ΨΗΦΙΣΑΝ ένα οργανόγραμμα που ΤΣΕΚΟΥΡΕΨΕ  46 οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο αυξάνοντας ταυτόχρονα κατά 50% τα κρεβάτια.

Αλλά και ως αντιπολίτευσηο Κ.Καββαδάς  αυτό που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ, ως βουλευτής Λευκάδας  από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ, όπως στρατευμένο ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ γιατρό για τα  απομακρυσμένα νησιά Μεγανήσι και Κάλαμο  χαμηλώνοντας τον πήχη των διεκδικήσεων  και κάνοντας τεράστια ζημιά στη συνείδηση των συμπολιτών μας. Δηλαδή τους  έλεγε επί της ουσίας,  ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για να λυθούν τα προβλήματα της έλλειψης γιατρών  ,  όταν το 2019ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να τους παρέχει το κράτος οργανωμένα Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία με το απαραίτητο εξοπλισμό και  γιατρούς ειδικοτήτων.

ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ  ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!!

Κύριε Καββαδά σας το λέμε ξεκάθαρα. Οι πολιτικές της ΝΔ που υπηρετείτε,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ως επίκεντρο ούτε τον άνθρωπο ούτε τον ανθρώπινο πόνο. ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ την κυβέρνησή σας  με λίγα λόγια, πρωτίστως να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του αναισθησιολογικού τμήματος, αλλά αυτό που κυρίως ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ είναι ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ και ταυτόχρονα να ΤΣΑΚΙΣΤΕΙκάθε φωνή αντίστασης που αποκαλύπτει και πάει κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησή σας.

Αυτοί που  ΠΗΡΑΝ  το ψωμί επάνω από το τραπέζι, τώρα    μας ΠΕΤΑΝΕ ένα ψίχουλο και αυτό μουχλιασμένο και  μας  ΖΗΤΑΝΕ  και να τους χειροκροτήσουμε !

Ως συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια να αποκαλύπτουμε και να οργανώνουμε τους εργαζόμενους  για να αποτρέψουμε  τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζετε και να στείλουνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για εργαζομένους και τους ασθενείς πολιτικές σας.

 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου Λευκάδας

Κύρλας Κώστας,Καρδιολόγος Μέλος του ΔΣ του συλλόγου  εργαζομένων και  Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ

Βεργίνης Χρήστος,νοσηλευτής Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων

Προηγούμενο άρθροΚαββαδάς: Καθιστώ υπεύθυνους για τυχόν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αυτούς που καταψήφισαν την πρόταση προσωρινής κάλυψης της θέσης του αναισθησιολόγου στο Γ. Ν. Λ.
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινές Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Θέαλος”