Αρχική Uncategorized Διαμαρτυρία κατοίκων Καλλιγωνίου

Διαμαρτυρία κατοίκων Καλλιγωνίου

0

Ζούμε στην περιοχή της Αγίας Άννας, στο Καλλιγώνι Λευκάδας. Η οικοδόμηση στη συγκεκριμένη περιοχή έχει πραγματοποιηθεί εδώ και μερικές δεκαετίες. Διαμένουν αυτή τη στιγμή αρκετές οικογένειες (περισσότερες των 10) και μάλιστα κάποιες από αυτές με μικρά παιδιά.
Είμαστε σχεδόν στο 2020 και δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα:
1. Ασφαλτόστρωση των δρόμων
2. Φωτισμός

Τα ζητήματα αυτά δημιουργούν καθημερινά προβλήματα. Το χειμώνα έχουμε λάσπες και το καλοκαίρι σκόνη. Ας μην μιλήσουμε για τις πάμπολλες λακκούβες που υπάρχουν στο χωματόδρομο και αποτελούν σοβαρό λόγο για τις συνεχείς βλάβες των αυτοκινήτων μας.

Το χειμώνα με τα πόδια ή με ποδήλατο δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Θέλουμε όλοι μια πράσινη και καθαρή πόλη και στερούμαστε το αυτονόητο. Να περπατήσουμε στη γειτονιά μας. Τα παιδιά που επιστρέφουν από το σχολείο ή τα φροντιστήρια, είναι αδύνατο να γυρίσουν στο σπίτι με ασφάλεια. Τα σκυλιά μας που για την ευζωία τους είναι αναγκαίο να ασκούνται δεν μπορούμε να τα βγάλουμε χωρίς να κάνουμε λασπόλουτρο και εμείς και αυτά. Και όλα τα παραπάνω μετά τις 17:30 το χειμώνα πρέπει να γίνουν σε γενική συσκότιση μην ξεχνιόμαστε, λόγω των συνθηκών φωτισμού. Καμία ελπίδα να αποφύγουμε τη λασπολακκούβα δηλαδή. Γενικότερα το επίπεδο ζωής όλων των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής είναι υποβαθμισμένο λόγω της άθλιας κατάστασης του δρόμου.

Πρέπει, λοιπόν, να διευθετηθούν ΑΜΕΣΑ τα παραπάνω θέματα. ΑΜΕΣΑ. Είμαστε στο έτος 2019 και όχι μόνο τα προάστια της πόλης της Λευκάδας αλλά το πιο απομακρυσμένο χωριό είναι αδιανόητο να είναι σε αυτή την κατάσταση.

Έχουν περάσει 15 χρόνια μετά την έκδοση της άδειας πολλών  σπιτιών και πολύ περισσότερα απ’ την αρχική οικοδόμηση της περιοχής και δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα ακόμα.

1. Είναι υποχρέωση του Δήμου να ασφαλτοστρώσει και να φωτίσει τα εντός σχεδίου τμήματα της πόλης για τα οποία έχει εκδώσει άδειες.
2. Έχουμε ήδη εδώ και αρκετά χρόνια ενημερώσει εγγράφως αλλά και προφορικώς την Δημοτική Αρχή πάμπολλες φορές.

Κατανοούμε ότι οι αρμόδιες αρχές κατατάσσουν το πρόβλημα χαμηλά στην κλίμακα σημαντικότητας λόγω του αριθμού των οικογενειών που ταλαιπωρεί και μάλιστα σε ένα δήμο με άλλα τεράστια προβλήματα αλλά θέλουμε να τελειώσουμε διερωτώμενοι. Υπάρχει η πεποίθηση ότι έστω και ένας πολίτης (πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τον δήμο να σημειώσω εδώ) πρέπει να τοποθετείται στο περιθώριο και να μην λαμβάνει όχι κάτι παραπάνω, απλά και μόνο αυτά που του αναλογούν δικαιωματικά επειδή κάπου αλλού υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα; Εάν εμείς αποφασίζαμε να μην πληρώσουμε δημοτικά τέλη για μια 20ετία θα υπήρχαν δικαιολογημένες κυρώσεις φαντάζομαι; Οι Δημοτικές Αρχές γιατί λοιπόν έχουν το ακαταλόγιστο αρνούμενοι να μας παρέχουν τα απαραίτητα ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής εδώ και μια 20ετία?

Είναι αδιανόητο ότι πολίτες το 2019 πρέπει να συντάσσουν επιστολές και να επισκέπτονται διαρκώς το δήμο για να διεκδικήσουν την ελευθερία να βγαίνουν απ’ το σπίτι τους με τα πόδια. Να πρέπει να παρακαλάμε επί δεκαετίες ώστε να απεγκλωβιστούμε ουσιαστικά. Έχουμε την ευτυχία να μην υπάρχει άνθρωπος που να πρέπει να κινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο στη γειτονιά ακόμα. Γιατί θα καταδικαζόταν σε απόλυτο εγκλεισμό.

Η απάντηση του προηγούμενου δημάρχου ήταν ¨Σε 1 μήνα ξεκινάμε της εργασίες¨, επί 4 χρόνια. Τελικά ο μήνας αυτός δεν έφτασε ποτέ. Απευθυνόμενοι στην καινούρια δημοτική αρχή λοιπόν η απάντηση που λάβαμε πολύ πρόσφατα ήταν και αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι. Τραγικότατη και μάλιστα απ΄το στόμα του ίδιου του δημάρχου. ¨Δεν το διευθέτησαν οι προηγούμενοι και θα το κάνουμε εμείς; Θα σας στείλω μια τσάπα να καθαρίσει κάποιες απ΄ τις σούδες σε ορισμένα σημεία.¨ Βγάλτε συμπέρασμα εσείς από την επαφή των ιθυνόντων με την πραγματικότητα.

Σαν κάτοικοι της περιοχής θέλουμε να ενημερώσουμε τους αρμόδιους ότι θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση μέχρι εξαντλήσεως όλων των νομίμων μεσών. Η κοροϊδία σταματάει εδώ. Απαιτούμε πλέον μια ειλικρινή απάντηση δεν την ζητάμε απλώς. Γιατί πολύ απλά τη δικαιούμαστε.

Επίσης καλούμε τους αρμόδιους να σηκωθούν ένα ωραίο πρωινό να αλλάξουν τα μοκασίνια με γαλότσες και να έρθουν για έναν περίπατο στην γειτονιά μας να εισπράξουν τα δημοτικά τέλη αυτοπροσώπως.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο απ’ τον δρόμο μπροστά στα σπίτια μας και να επισημάνω ότι δεν έχει έρθει ακόμα ο χειμώνας για τα καλά. Αν περιμέναμε να τις βγάλουμε μετά από εκτενή βροχόπτωση θα χρειαζόμασταν βάρκα.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι Καλλιγωνίου

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δείτε το videi:

 

Προηγούμενο άρθροΔωροεβδομάδα η τελευταία του Νοέμβρη Με 30% σε όλα τα Brands – Μεγάλες εκπλήξεις την BLACK FRIDAY!!
Επόμενο άρθροΕγκαίνια νέου παιδικού καταστήματος Butterfly στη Λευκάδα