Αρχική Uncategorized Eurovision 2019: Ποιές χώρες ψήφισαν την Ελλάδα μέσω televoting

Eurovision 2019: Ποιές χώρες ψήφισαν την Ελλάδα μέσω televoting

0
epa07571150 Katerine Duska (C) of Greece performs during the First Semi-Final of the 64th annual Eurovision Song Contest (ESC) at the Expo Tel Aviv, in Tel Aviv, Israel, 14 May 2019. The Second Semi-Final takes place on 16 May, and the Grand Final is held on 18 May. EPA/ABIR SULTAN
.

Απογοητευτική ήταν η θέση που κατέλαβε η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ και αυτό παρά τις καλές κριτικές που είχαν διατυπωθεί για το «Better Love» και την ερμηνεία της Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ελλάδα τερμάτισε τελικά στην 21 θέση της τελικής κατάταξης. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι βαθμοί που έλαβε μέσω του televoting (δηλαδή η ψήφος του κοινού) έφτασαν μόλις τους 24. Συγκεκριμένα, η χώρα μας έλαβε 12 βαθμούς από την Κύπρο, 10 από τον Άγιο Μαρίνο και δύο από την Αλβανία.

Η εμφάνιση της Ελλάδας στον τελικό:

Νικήτρια η Ολλανδία

Μεγάλη νικήτρια του χθεσινού διαγωνισμού αναδείχτηκε η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade», που έλαβε συνολικά 492 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και το televoting.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Κύπρος με την Τάμτα και το «Repley» έφτασε στην 15η θέση.

Στα ύψη η τηλεθέαση

Πάντως, γι’ άλλη μια χρονιά οι Έλληνες τηλεθεατές «ψήφισαν» Eurovision, Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η τηλεθέαση αθροιστικά και στα δύο κανάλια της ΕΡΤ έφτασε το 50,9% στο γενικό και το 53,2% στο δυναμικό κοινό. Η υψηλότερη τηλεθέαση σημειώθηκε την ώρα της ανακοίνωσης του νικητή, όταν το ποσοστό άγγιξε το 66,8%.

 

 

Προηγούμενο άρθροΆνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη από Δευτέρα
Επόμενο άρθροΕλληνική έρευνα: Ο θηλασμός «θωρακίζει» την καρδιά της μητέρας