Αρχική Uncategorized Η ώρα του πολίτη, της ευθύνης και της σωστής επιλογής!

Η ώρα του πολίτη, της ευθύνης και της σωστής επιλογής!

0

 

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

ΕΚΛΟΓΕΣ μεθαύριο, αγαπητοί μου αναγνώστες. Ο κύκλος των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών έκλεισε. Μεθαύριο, την Κυριακή 7 του Ιούλη, με τις βουλευτικές εκλογές κλείνει μια μακρά προεκλογική περίοδος. Τώρα, είναι η ώρα των πολιτών να τοποθετηθούν! Οι μεθαυριανές εκλογές, πρέπει να δώσουν δια του αποτελέσματος διεξόδους και προοπτικές. Για να μπορέσει να ξεπεράσει η χώρα, ο τόπος τα προβλήματά του αλλά κι επειδή αυτό επιβάλλουν οι κρίσιμες στιγμές του ελληνισμού, της κοινωνίας ολόκληρης. Οι πολίτες, θέλουν λύσεις και όχι βαρύγδουπες εξαγγελίες και προτάσεις, που εκ των προτέρων είναι πρόδηλο πως δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Είναι σαφές, πως οι πολίτες ζητούν διεξόδους. Αλλά κι αυτοί, θα πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για να έχουν απαιτήσεις, για να διαμαρτύρονται, να ζητούν εξηγήσεις και να επικροτούν πολιτικές. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία. Όποιος και να είναι ο νικητής, θα πρέπει να γνωρίζουν, πως η κοινωνία θέλει λύσεις και αποτελέσματα! Αυτό είναι το βασικό μήνυμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 7 του Ιούλη 2019! 

Η ώρα του πολίτη!

Και να, που έφτασε η ώρα της κάλπης, η ώρα της αλήθειας, η δική σου ώρα, πολίτη της Ελλάδας, πολίτη της Λευκάδας!

Όλο αυτό τον καιρό, όσο δηλαδή κράτησε η προεκλογική περίοδος, σου μίλησαν πολλοί . Σου μίλησαν, σχεδόν όλοι! Υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι! Σου μίλησαν και υποψήφιοι βουλευτές, κάνοντας πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές στις 7 του Ιούλη. Σε κούρασαν, σε ζάλισαν, τόσες χειραψίες μαζεμένες, είχες σίγουρα πολύ καιρό να δώσεις ! Τόσες «σέλφι», τόσες φωτογραφίες, τόσα «χτυπήματα» στην πλάτη, είχες καιρό να μαζέψεις! Θα υπήρξαν και πολλοί, που σου έχουν δώσει ψηφοδέλτια σταυρωμένα, ίσως μερικοί μάλιστα να φρόντισαν να σου «κλείσουν» κι όλες τις επιλογές! Πιθανώς, να βρεις κι άλλους έξω απ’ τα σχολεία την ερχόμενη Κυριακή, που θα προσπαθήσουν να σου βάλουν το «έτοιμο» ψηφοδέλτιο στη τσέπη «για να μην ταλαιπωρηθείς, για να μην κουραστείς»!. Υπήρξαν πολλοί/λές, που για να τους/τις ψηφίσεις, σου έταξαν «λαγούς με πετραχήλια»!  Όμως, τώρα, η ώρα της κάλπης έφτασε!

Θα μπεις πίσω απ’ το παραβάν με τα κενά ψηφοδέλτια που θα σου έχουν δώσει και τους φακέλους σου, το στυλό σου και δεν χρειάζονται οδηγίες, όλα είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο. Αν το κοιτάξεις προσεκτικά, τα λέει όλα, «τόσοι σταυροί εκεί, τόσοι παρακάτω». Δεν χρειάζεσαι υποβολέα, ούτε καθοδηγητή!

Μέσα στο παραβάν είσαι μόνος σου, αντιμέτωπος μόνο με τη συνείδησή σου, το μέλλον της χώρας σου, του τόπου σου, το δικό σου,  των παιδιών σου! Μπορείς ο ίδιος να κρίνεις και να συγκρίνεις χωρίς να δώσεις λόγο σε κανέναν! Τώρα είναι η ώρα του καθήκοντός σου, της ευκαιρίας σου να διαλέξεις. Να διαλέξεις τι και με ποιους. Να επιλέξεις πως και γιατί. Η κάθε ψήφος μετράει λοιπόν, είναι καθοριστική. Εσύ είσαι καθοριστικός! Ακόμα και εσύ που πιθανώς σκέφτεσαι να μην πας να ψηφίσεις. Γιατί ν’ αφήσεις κάποιον άλλο ν’ αποφασίσει για σένα ; Γιατί να πετάξεις τη μόνη στιγμή που ως πολίτης μπορείς άμεσα να ορίσεις τα πράγματα ;

Εσύ αποφασίζεις λοιπόν. Μόνο εσύ. Με την ψήφο σου. Τι θες για την πατρίδα σου, τι θες για τον τόπο σου, με ποιους θα επιτευχθεί, ποιοι πράγματι ενδιαφέρονται και μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Επιτέλους, ας φτιάξουμε μια κανονική χώρα, με κανονικούς κυβερνήτες και κανονικούς πολίτες. Μια χώρα που να μας αξίζει!

Η ώρα της ευθύνης!

Και να που έφτασε η ώρα της κάλπης, η ώρα της αλήθειας, η δική σου ώρα, πολίτη της Ελλάδας, πολίτη της Λευκάδας! Έφτασε η ώρα, που καλείσαι να εκφραστείς δια της ψήφου σου. Δια του υπέρτατου αγαθού που σου προσφέρει το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Αυτό του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Δηλαδή, ν’ απορρίψεις και να καταδικάσεις πρακτικές και νοοτροπίες που σε προσβάλλουν και που σίγουρα φέρνουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και των πολιτών της. Να επιδοκιμάσεις και να επικροτήσεις, αντίστοιχα, το έργο αυτών που θέλουν την ψήφο σου, αυτών που ζητάνε την εμπιστοσύνη σου, αλλά και τις προσωπικές διαδρομές του καθενός και της καθεμιάς! Να συγκρίνεις και ν’ αποφασίσεις, για το ποιοι – ποιες, μπορεί να είναι οι καλύτεροι/ες για να οραματίζονται, για να σχεδιάζουν και τελικά να υλοποιούν αυτά που υπόσχονται κι επαγγέλλονται για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, τον τόπο και τους πολίτες του! Να διακρίνεις και να επιλέξεις αυτούς/ές που θα μεταφέρουν στο ελληνικό κοινοβούλιο τις εθνικές ανάγκες της χώρας κι όχι των ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων! Που θα μεταφέρουν, τις δικές σου πραγματικές ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των «φίλων» και ημετέρων τους! Κι όλα αυτά, θα τα στηρίξουν και θα τα υποστηρίξουν χωρίς προσωπικό όφελος, χωρίς δεύτερες σκέψεις και υποδείξεις. Η τελική επιλογή, πολίτη της Ελλάδας, πολίτη της Λευκάδας, ανήκει σε σένα, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εσύ νομίζεις ότι πρέπει να έχει ο υποψήφιος/α. Σε κανέναν άλλο. Μ’ αυτή την έννοια, είναι και δική σου ευθύνη ποιον ή ποια θα επιλέξεις να ψηφίσεις!

 «Όποιος αξιώνει ευθύνη από τους άλλους, πρέπει πρώτα να έχει επίγνωση των δικών του ευθυνών». Τάδε έφη, Σόλων, ο Αθηναίος!

Η ώρα της σωστής επιλογής!

Οι πολίτες άκουσαν προγράμματα(;), προτάσεις,  σκέψεις και μαζί χιλιάδες υποσχέσεις!!! Τώρα θ’ αποφασίσουν οι ίδιοι. Έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ορίσουν τις τύχες του έθνους, της χώρας και του τόπου τους, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και « πολιτικάντηδες» παντός καιρού ……! Με την ψήφο τους, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν την ευκαιρία σε όσους και όσες πιστεύουν ότι αξίζει να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν. Η απόφασή τους, δεν αφορά απλά μία καταγραφή εκλογικής δύναμης. Αφορά, όσα θα γίνουν ή δεν θα γίνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τόσο απλά!!!

Σε κάθε περίπτωση, η ώρα του πολίτη έφτασε κι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

 Υ.Γ. Για τη Λευκάδα!

Τα μεγάλα ερωτήματα!

Πριν μπουν πίσω απ’ το παραβάν, οι πολίτες της Λευκάδας και των νησιών της , θα πρέπει νάχουν σχηματίσει μία ξεκάθαρη άποψη, σχετικά με το ποιος ή ποια μπορεί ν’ αναλάβει τις τύχες του νομού μας… Αυτή η ψήφος, θα πρέπει νάναι στραμμένη στο μέλλον και σ’ όλες τις προκλήσεις που αργά ή γρήγορα θάρθουν! Δηλαδή, ποιος ή ποια, θα μπορέσει να δώσει λύσεις υλοποιήσιμες στα προβλήματα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων! Της χωματερής που πλέον «λειτουργεί» σαν «ηφαίστειο που ξυπνά»! Ποιος ή ποια, θα χάσει τον ύπνο του/της, μέχρι να ολοκληρώσει κάποια βασικά έργα υποδομής στο νησί! Ποιος ή ποια …! Τα ψέματα τελείωσαν! Ήρθε η ώρα, ο λαός της Λευκάδας, να επιλέξει τα πιο ικανά άτομα και τις πιο δυνατές ομάδες, που θα δώσουν τις επόμενες μάχες για το τόπο και το συμφέρον του λευκαδίτικου λαού, με γνώση, αποφασιστικότητα και κυρίως με αποτελεσματικότητα!  

 

Προηγούμενο άρθροΤροποποίηση της Πράξης «ΚΗΦΗ Δήμου Λευκάδας» της Κοινωφελούς ΔΕΠΟΚΑΛ και παράταση λειτουργίας της Δομής μέχρι 31-12-2022
Επόμενο άρθροΜε ελπίδα νίκης και πολιτικής αλλαγής πραγματοποιήθηκε η κοινή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα