Αρχική Top Stories Ηχηρή η πορεία των μαθητών σήμερα στη Λευκάδα

Ηχηρή η πορεία των μαθητών σήμερα στη Λευκάδα

0

ρρι

Η μεγαλύτερη μαθητική πορεία  που έχει γίνει  ποτέ στη Λευκάδα και  μετά από πρωτοβουλία όλων  των δεκαπενταμελών  συμβουλίων  των σχολείων της πόλης  μας, πραγματοποιήθηκε  σήμερα στη Λευκάδα με στόχο την  απομάκρυνση των σκουπιδιών από θέση  που βρίσκονται σήμερα.

Μαθητές από όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  της πόλης  μας ( 1ο και 2ο Γυμνάσιο, 1ο και 2ο Λύκειο , ΕΠΑΛ , Μουσικό  Σχολείο Λευκάδας και συνοδεία της Μπαντίνας  του Μουσικού Σχολείου ,  ενώθηκαν   όλοι  μαζί  ώστε να διαμαρτυρηθούν  για την  κατάσταση,  που έχει δημιουργηθεί  από τα απορρίμματα .  Οι  μαθητές  που φοιτούν  στα σχολεία, που βρίσκονται  εκεί κοντά ,  τον περισσότερο καιρό ζουν μια δύσκολη  κατάσταση αφού είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν μυρωδιές  που έρχονται από την χωματερή και  ανεξάρτητα από την εποχή  υποχρεούνται  να  έχουν  τα παράθυρα κλειστά . Στην πορεία  ακόμη συμμετείχαν  καθηγητές  και  δάσκαλοι αφού  η Ε.Λ.Μ.Ε Λευκάδας όπως  και  ο Σύλλογος Εκπ/κων  Π.Ε Λευκάδας “ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ”  διακήρυξαν  τρίωρη και δίωρη στάση εργασίας αντίστοιχα .

Αρχικά, τα  παιδιά του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου , ΕΠΑΛ και Μουσικού  Σχολείου , (λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι) , φωνάζοντας αλλά και κρατώντας πανό και προκάτ,  με συνθήματα , ζητούσαν  να βρεθεί άμεση λύση  στην  απομάκρυνση των σκουπιδιών . Αφού διέσχισαν την Τζεβελέκη , πέρασαν από από την Υπ. Κατωπόδη , έτριψαν  στην Στράτου Τσέγιου  και βγήκαν στην  Ηρώων Πολυτεχνείου  όπου και συγκεντρώθηκαν μπροστά  από την εκκλησία του Αγίου Μήνα. Εκεί  περίμεναν τους συμμαθητές  τους από το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο όπου όλοι μαζί διέσχισαν  την κεντρική αγορά καταλήγοντας στο Διοικητήριο  . Έμειναν συγκεντρωμένοι  για αρκετή  ώρα  έξω από το  Διοικητήριο , φωνάζοντας συνθήματα ώσπου ο Αντιδήμαρχος  και αναπληρωτής του Δημάρχου κ. Γιάννης Λιβιτσάνος  (ο κ. Δήμαρχος  έλλειπε έκτος Λευκάδας),  κατέβηκε  στην είσοδο  όπου και  του παρέδωσαν  υπόμνημα  διαμαρτυρίας.

φωτογραφίες Μαρία Λογοθέτη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΣυλληπητήρια Πανλευκάδιου για τον θάνατο του παλαίμαχου διαιτητή Περικλή Βασιλάκη
Επόμενο άρθροΑγώνας Ποδοσφαίρου : Πανλευκάδιος – ΠΑΣ Θύελλα 2015