Αρχική Top Stories Φαρομανητά 2018 – Βίντεο από την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Λευκάδα

Φαρομανητά 2018 – Βίντεο από την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Λευκάδα

Ρεπορτάζ - Βίντεο: Άγγελος Τρωιάνος

0

Το καλύτερο Καρναβάλι των τελευταίων ετών, παρακολουθήσαμε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στην Λευκάδα.

Όλες ανεξαιρέτως οι καρναβαλικές ομάδες, παρήλασαν με ευφάνταστες και καλόγουστες στολές αλλά και τα εντυπωσιακά άρματα, προκαλώντας τον θαυμασμό των θεατών,

Η σκληρή προετοιμασία αρκετών μηνών και το μεράκι μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών απέδωσε καρπούς και το κέφι ανέβηκε στα ύψη, για αυτό και αξίζουν σε όλους τα θερμότερα συγχαρητήρια μας.

Τα “Φαρομανητά”, το καρναβάλι της Λευκάδας τείνει να γίνει από τα εντυπωσιακότερα στην Δυτική Ελλάδα και το νησί μας δημοφιλής προορισμός του τριημέρου. Κι αυτό χάρη στην εθελοντική και αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια των καρναβαλικών ομάδων.

Η φετινή διοργάνωση, σαφώς αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ειδικά σε ότι αφορά στον ήχο. Όσον αφορά τον φωτισμό, εκεί υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης, ειδικά στην κεντρική πλατεία όπου ο πάντα κεφάτος, χαμογελαστός και αεικίνητος Νίκος Βερύκιος παρουσίαζε τις ομάδες και τα δρώμενα τους.

Τέλος, στα αρνητικά πρέπει να καταγραφεί η μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βραβείων που είχε σαν αποτέλεσμα να αδειάσει (εντελώς) η πλατεία και ουσιαστικά να μην γίνει καμία βράβευση.

Για τους εκατοντάδες θεατές πάντως, νικητές ήταν όλοι οι καρναβαλιστές που μέσα από την προσπάθεια τους προσφέρουν στο νησί μας.

Και του χρόνου με υγεία!

Ρεπορτάζ – Βίντεο: Άγγελος Τρωιάνος

Προηγούμενο άρθροΣτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης π. Νικηφόρος
Επόμενο άρθροΑφροδισιακά Βότανα (Μέρος 11ο) – Catuaba (Erythroxylum Catuaba)