Αρχική Βίντεο «Κατασκήνωση στην Πόλη» 2016: Μια ακόμη όμορφη εμπειρία για τα παιδιά μας!

«Κατασκήνωση στην Πόλη» 2016: Μια ακόμη όμορφη εμπειρία για τα παιδιά μας!

0

Από την Τετάρτη, 17 μέχρι και την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 διήρκεσε η φετινή «Κατασκήνωση στην Πόλη», που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης.

Μια ακόμη όμορφη εμπειρία για τα παιδιά μας, τους πενήντα πέντε περίπου μαθητές Δημοτικού, αγόρια και κορίτσια, που μοιράστηκαν στιγμές χαράς με τη βοήθεια σαράντα περίπου μεγαλύτερων παιδιών, μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, με την ευλογία και το πατρικό ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου και την ευθύνη του π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη.

Λειτουργικές εμπειρίες, με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών· κατηχητικές ευκαιρίες· ομαδική ζωή και συνεργατικές δραστηριότητες· κοινή τράπεζα στο πρωινό και το γεύμα· παιχνίδια ανακάλυψης στους δρόμους της Λευκάδας και στο Φρούριο· κολύμπι στις Αλυκές των Καρυωτών, στον Αη-Γιάννη και στην Αμμόγλωσσα· παιχνίδι πολύ… ήταν τα συστατικά της επιτυχίας αυτής της μικρής ανθρώπινης κοινωνίας προσώπων, που συμπορεύθηκε για μια ολόκληρη εβδομάδα με Κεφαλή της τον Χριστό.

Θέμα της φετινής, τέταρτης «Κατασκήνωσης στην Πόλη» ήταν η Μικρά Ασία, με την πνευματική της παράδοση, τους Αγίους και την Ιστορία της. «Γη Αγία Μικρασία» ήταν ο τίτλος της και οι ομάδες είχαν δανειστεί τα ονόματά τους από τις διάφορες περιοχές της Μικρασίας (Ερυθραία, Αιολίδα, Πόντος, Ιωνία κ.ά.), ενώ τιμούσαν ως προστάτες τους Αγίους που έζησαν εκεί.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ναούς της Λευκάδας και των περιχώρων, καθώς και τις πανέμορφες εξοχές της: τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Ευαγγελιστρίας και τις άλλες παλιές εκκλησίες της πόλεως, το παλιό Γυμνάσιο με το δροσερό πλάτανό του, τις Αλυκές των Καρυωτών με το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, την Κουζούντελη, τα εξωκλήσια της Παναγίας των Βλαχερνών και του Αη-Γιάννη του Αντζούση, τον εκπληκτικό ναό των Αγίων Αποστόλων στο Φρύνι, το ναό και το Φράγκικο Φρούριο της Αγίας Μαύρας, το μοναστήρι της Παναγίας μας της Φανερωμένης, καθώς και τις πολυαγαπημένες μας Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, κοντά στη Μονή, όπου λειτουργήσαμε υπαίθρια και λιτανεύσαμε την εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την απόδοση της εορτής.

Μικρά και μεγάλα παιδιά περιμένουν πλέον την «Ημέρα για τους Γονείς στην Κατασκήνωση», τη χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση στην Πόλη, αλλά και τις παιδικές και νεανικές συντροφιές που σύντομα θα αρχίσουν στις Ενορίες μας από την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016 και για όλη τη διάρκεια του χειμώνα!

– Βίντεο από την «Κατασκήνωση στην Πόλη 2016» μπορεί να αναζητήσει κανείς στο κανάλι της Ι. Μ. Λευκάδος & Ιθάκης στο “Youtube”, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=T1ZeS4tQph8.

Λευκάδα, 28 Αυγούστου 2016

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγούμενο άρθροO σεισμός της Λευκάδας γεμίζει νέους επιστήμονες το Ξηρόμερο!
Επόμενο άρθροΠανελλήνιες τέλος -Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ