Αρχική Άλλες ειδήσεις Η Π.Ι.Ν. στο πρόγραμμα “PASSAGE” για τη μείωση των ρύπων στα θαλάσσια...

Η Π.Ι.Ν. στο πρόγραμμα “PASSAGE” για τη μείωση των ρύπων στα θαλάσσια στενά

0

Passage1 (800x534)

Στην ειδική τελετή για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας των εταίρων του προγράμματος «PASSAGE» που πραγματοποιήθηκε στη Boulogne su mer της Γαλλίας (12&13/5/2016) συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των στόχων του προγράμματος από τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου του Pas de Calais που είναι και επικεφαλής εταίρος του έργου, M. Dagbert.

Στο πρόγραμμα που έχει στόχο την ουσιαστική μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στα θαλάσσια στενά, συμμετέχουν 11εταίροι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και αφορά πέντε θαλάσσια σύνορα μεταξύ των οποίων και το στενό Κέρκυρα -Αυλώνα- Ότραντο. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βελτίωση των μεταφορών, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική καινοτομία.

Την ΠΙΝ εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Μοσχάτ η οποία κατά την τοποθέτηση της αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για την προστασία του περιβάλλοντος για μια κοινωνία χωρίς αποτύπωμα άνθρακα, τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του «Passage» και την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας.

Στο πρόγραμμα “Passage” συμμετέχουν 7 από τους εταίρους της πρωτοβουλίας για τα Ευρωπαϊκά Στενά (European Straits Initiative) που έχει βασικό στόχο την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων των στενών της Ευρώπης, και τη διεκδίκηση εφαρμογής πολιτικών, οι οποίες να αποκρίνονται στις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2.395.205,00€ και το 85% του Προϋπολογισμού καλύπτεται από Κοινοτικούς πόρους (ΕΤΠΑ), ενώ το 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας για τους 6ους Ιόνιους Αγώνες Στίβου
Επόμενο άρθροΆκτιο-Αμβρακία: Νέα παράταση στα έργα, 37χλμ στην κυκλοφορία το 2017