Αρχική Top Stories Απελευθερώστε την Αγία Κυριακή από τα “κάγκελα” της

Απελευθερώστε την Αγία Κυριακή από τα “κάγκελα” της

0
Η αρχική φωτογραφία του Martin Eacott

Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται κτισμένο στην άκρη της χερσονήσου απέναντι από το Νυδρί, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα εξωκλήσια του νησιού μας και σίγουρα βρίσκεται ανάμεσα στα πιο φωτογραφημένα σημεία της Λευκάδας.

Παρόλα αυτά εδώ και χρόνια η αισθητική του καταστράφηκε εντελώς λόγω της μόνιμης σιδηροκατασκευής που στήθηκε περιμετρικά του Ιερού Ναου για την τοποθέτηση τέντας.

Χθες ο Martin Eacott δημοσίευσε στην ομάδα Φωτογραφίες της Λευκάδας στο Facebook, μια πανέμορφη φωτογραφία που απεικονίζει την Αγία Κυριακή.

Κοιτώντας την φωτογραφία μου φάνηκε σαν το εκκλησάκι να βρίσκεται φυλακισμένο πίσω από τα αντιαισθητικά κάγκελα.

Η Αγία Κυριακή απελευθερωμένη από την “φυλακή” της.

Αποφάσισα λοιπόν να ελευθερώσω την Αγία Κυριακή από την φυλακή της, έστω και ψηφιακά, έτσι επεξεργάστηκα την φωτογραφία του Martin “σβήνοντας” τα κάγκελα.

Ελπίζω οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εμπλεκόμενοι φορείς να μπορέσουν να δουν και ιδίοις όμμασι ότι μπορεί μια τέτοια παρέμβαση να είναι νομικά νόμιμη (είναι άραγε 😉 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αισθητικά αποδεκτή.

Όσο για το θέμα της σκιάσης, υπάρχουν υπέροχες φορητές τέντες (σαν αυτές που χρησιμοποιούν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας) που μπορούν να τοποθετούνται όταν το απαιτεί η περίσταση και στην συνέχεια να αφαιρούνται.

Με ή χωρίς κάγκελα ?

Ελπίζω σύντομα να δούμε την Αγία Κυριακή ελευθερωμένη από την φυλακή της.

Νίκος Καββαδάς

Προηγούμενο άρθροΧάθηκε ο Ραμόν
Επόμενο άρθροΗ αρχαία Αίγυπτος μέσα από ένα παιχνίδι!