Αρχική Uncategorized Εγκαίνια Επίτιμου Προξενείου της Τσεχίας στη Λευκάδα

Εγκαίνια Επίτιμου Προξενείου της Τσεχίας στη Λευκάδα

0

Την Τετάρτη (24/4) πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα  τα εγκαίνια του  επίτιμου  Προξενείου της  Τσεχικής Δημοκρατίας  στη Λευκάδα παρουσία του Πρέσβη της Δημοκρατίας Τσεχίας στην Ελλάδα PhDr. Jakub Kubík.

Το Προξενείο έχει δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων  με κύριο καθήκον τη συνδρομή και προστασία στους πολίτες της Τσεχικής Δημοκρατίας.(βάσει του Εκτελεστήριου Έγγραφου υπογραμμένου από τον Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας). Επίτιμη Πρόξενος  είναι η γνωστή  σε όλους μας κα  Ρομίνα Θερμού .

Την τελετή του Αγιασμού  τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της  Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς.

Στα εγκαίνια  παρευρέθηκαν  και τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.: Mrg. Jozef Matějka  Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας Τσεχίας στην Αθήνα, ο Mgr. Pavel Pesek.-Διευθυντής του Προξενικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο κ. Ξενοφών Βεργίνης Δήμαρχος Λευκάδας, η κα Σεβαστή Κωνσταντινίδη Αντιδήμαρχος Λευκάδας , η κα Μαρία Μαργέλη Αντιδήμαρχος Λευκάδας, ο κ.Θεόδωρος Γαλιατσάτος Περιφερειακός Σύμβουλος Ι.Ν, ο κ. Παναγιώτης Λεονταράκης Λιμενάρχης Λευκάδας, πρ. Αντιπρόεδρος του  πρ. Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας κ. Σπύρος Αρβανίτης και πολλοί και καλοί φίλοι της κας Θερμού.

 Η Λευκάδα  έχει από παλιά  πολύ  καλές σχέσεις  με το Κράτος της Τσεχίας  αφού  είναι αδελφοποιήμενη με την πόλη  Στράζνιτσε από τις 15 Ιουνίου 1988 .

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν άλλα πέντε επίτιμα προξενεία της Τσεχίας: Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Κρήτη, Ρόδο και Λευκάδα.

 Μετά την τελετή των εγκαινίων, ακολούθησε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Lefkas  όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν συναυλία του Συνόλου της Βαλκανικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας .

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΠαρακολουθήστε ζωντανά τη Συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου