Αρχική Top Stories Τέλος εποχής για την παραλία του Μύλου στον Άγιο Νικήτα

Τέλος εποχής για την παραλία του Μύλου στον Άγιο Νικήτα

0

Μια από τις τελευταίες παρθένες παραλίες της Λευκάδας, ο Μύλος στον Άγιο Νικήτα, πρόσφατα γέμισε και αυτή με δεκάδες ομπρέλες και ξαπλώστρες, σκορπίζοντας την θλίψη στους λάτρεις του μη μαζικού τουρισμού.

Ανάμεσα σε αυτούς που δυσανασχέτησαν είναι και ο κ. Χριστοδούλου ο οποίος από το 1982 έρχεται στην Λευκάδα και περνούσε τον χρόνο του στην συγκεκριμένη παραλία.

Χθες μας κοινοποίησε ένα μήνυμα το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο παρακάτω:

Κυρίες και Κύριοι,

Με προφανώς κάποιο νομιμοφανή τρόπο, φαίνεται ότι κάποιοι εξασφάλισαν άδεια για την “εκμετάλευση” μία από τις τελευταίες εναπομείνασες παρθένες παραλίες της Λευκάδας χωρίς άμεση πρόσβαση με αυτοκίνητο, το Μύλο του Αγίου Νικήτα.

Επειδή η χορήγηση της άδειας εκμετάλευσης πρέπει να έγινε από την υπηρεσία σας, θα παρακαλούσα να γνωστοποιήσετε τις ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες μέσω των οποίων έγινε αυτή η ανάθεση και να δικαιολογήσετε γιατί μια τέτοια φυσική και περιβαλλοντική κληρονομιά θα πρέπει να καταστραφεί για ένα πρόσκαιρο κέρδος της υπηρεσίας σας. 
Υπόψη ότι μου δόθηκε η εντύπωση, ότι όλοι οι κάτοικοι, οι μαγαζάτορες και οι παραθεριστές, έλληνες και ξένοι, είναι σε αναβρασμό και δεν επικροτούν την κίνηση αυτή. Προσωπικά, με την οικογένειά μου, έρχομαι στον Άγιο Νικήτα από το 1982 και ένας από τους βασικούς λόγους είναι η παραλία του Μύλου.
Αναμένοντας την απάντησή σας και με Τιμή,
Κ. X. Χριστοδούλου
Προηγούμενο άρθροΜουσικό Διήμερο στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός
Επόμενο άρθροΣτην Νίκη Λευκάδας η Φωτεινή Μαρίνη